Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kaj namesto kravjega in sojinega mleka?

kaj namesto kravjega in sojinega mleka?

Pozdrav,

prosim povejte, kako naj nadomestim kravje in sojino mleko pri 5 letnem otroku, ki je na oboje alergičen.
Riževega mleka ne mara, ker je prav zares groznega okusa.
Katero mleko še ostane in kateri jogurti?
Kako naj nadomestimo v zvezi s tem pomanjkanje kalcija?

Hvala.

ste poizkusili ovseno mleko?
jogurtov pa mislim da ni drugih kot sojini in riževi pudingi; pri nas so bolj frutki v uporabi

moja hči ima rada riževo mleko le če mu dodam kakav in seveda sladkor, zadnje časa pa ga je le s kosmiči (“čokoladne” zvezdice brez glutena, jajca, mleka…)

Glede kalcija je nam alergologinja svetovala kalcije šumeče tablete (1 tbl na teden)
sicer je pa veliko kalcija v ananasu

kalcij so nam svetovali dodajat 1/2 tabl. oz. 300 mg na dan, ko je bila stara nekje toliko kot tvoj otrok. sicer ga ne spijemo toliko včasih ji odgovarja včasih ne, samo mi sojo lahko konzumiramo in potem gledam da kupim z dodatkom kalcija.
drugače pa dnevno poje še eno tabletko Marsovcev (vitaminski prip.), ta vsebuje 10mg kalcija.

jogurtov žal ne dobiš drugih kot sojinih. mleko je tudi ovseno na policah, ga pa ne poznam po okusu.

malo poglej po lanskih postih, sem jaz prepisala iz ene strokovne revije vsebnost kalcija v posameznih živilih. takrat sem uporabljala nick zt. trenutno revije nimam pri sebi, sploh ne vem kam sem jo dala.
upam da najdeš.

Kozje mleko?

Mene pa zanima, ali je res nepriporočljivo, enkrat ko otrok že pije sojino, kravje mleko, da bi šli nazaj na adaptirano mleko??

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

Pa sej v adaptiranem mleku je tudi kravje?

Ja, je , pa tudi sojina maščoba itd. sam, je verjetno “lažje”??

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

nepriporočljivo je konzumiranje KM dokler obstaja alergija

kozje mleko! obstajajo pa tudi riževi pudingi in jogurti, sedaj že celo tudi neki koruzni.

za kozje mleko se je bolje posvetovat z alergologom ali gastroeneterologom (odvisno kdo vodi otroka zaradi alegrije), saj je dovoljeno v redkih primerih ko gre za neprenašanje KM. nam pa so ga striktno odsvetovali, oz. mi je bilo rečeno da je še slabše.

Kozje mleko je odsvetovano.

Poizkusite mogoče še pirin napitek, se mi zdi da je kar v redu po okusu.

New Report

Close