Kaj naj naredim?
Pozdravljeni,
Pišem in vas prosim za nasvete, kako oz. na kakšen način ravnati v razmerju (po člankih, ki sem jih prebrala sodeč) z MOM-ovcem. Sem zeeeelooo mlado dekle in potrebujem nasvete in usmeritve. Stara sem 17 let, partner pa 30. Skupaj sva že dve leti. Na začetku je bilo kot iz pravljice, vse je naredil zame, bil zelo pozoren itd. Nato je kot pri vsaki zvezi prihajalo do prepirov ampak zaradi brezveznih stvari. Kljub temu, da velikokrat nisem bila kriva, me je pripeljal do tega, da sem na koncu priznala, čeprav sem globoko v sebi vedela, da ni to prav. Ko se prepirava, mi pravi zelo grde stvari, kdaj je prav nespoštljiv in vedno se prepir konča z mojim jokom in s tem da sem čisto na tleh. Po vsake prepiru, sva potrebovala dan, dva da sva se ohladila in vedno sem jaz morala dati pobudo za pogovor, na koncu so se stvari uredile..do naslednjega brezveznega prepira. Zdaj pa je drugače. Zadnje tri mesece pa so se stvari zakomplicirale. Zelo je postal ljubosumen, obdal ga je kar en strah pred tem, da ga bom prizadela, češ ker sem tako mlada in bom sigurno želela še kaj več izkusiti v življenju. Ne vem kaj naj naredim, ker me je obtožil, da sem ga prevarala in v to je smrtno prepričan in ne popušča (kar pa seveda ni res). Zelo se imava rada, a je on tako zelo trmast in ima tako velik strah. Kot otrok, on nikoli ni imel matere, kaj šele očeta, ki bi mu naklanjala pozornost, ljubezen, jaz mislim, da vse to izhaja od tam. In zadnje čase sem opazila, da tudi ni tako samozavesten, kakor se dela da je…in je globoko v sebi zelo občutljiv in čustven. Čeprav ob prepirih zna biti zelo hladen. Včeraj sva se videla po dveh tednih od zadnjega prepira, zaradi zgoraj omenjenega razloga ( da sem ga ”prevarala” ) in mi je rekel, da se ne želi z mano pogovarjati, me ne želi več videti ali imeti kaj z mano več v življenju. Jaz sklepam, da zaradi strahu pred tem ker ”kao” ne ve kaj pričakovati od mene, zaradi moje starosti, in pred strahom da bi bil prizadet, ravna tako in je našel nek razlog da on zapusti mene in sebe zaščiti pred bolečino in trpljenjem. Mislm, da tak način, da končaš z neko osebo ni primeren, niti ton govora, niti način in uporaba besed (konec s prepirom? ). Prooooosim pomagajte, svetujte..
Meni se zdi, da vsebuje veliko lastnosti MOM-ovcev. Hvala za pomoč!
Lp
Ne razumem čisto dobro, po čem si sklepala, da te ima rad?
Po tem, da se je v prepirih znesel nad tabo do tvojega joka?
Po tem, da te je maltretiral, dokler nisi “priznala” neke namišljene napake?
Po tem, da je kljub svojemu (napačnemu) obnašanju vedno čakal, da se ti opravičiš in začneš pogovor?
Po tem, da te neosnovano obtožuje prevare? (torej te obtožuje, da si slaba oseba, lažnivka, prevarantka)
Po tem, da te zapusti tako, da ti naprti “krivdo” za svoje dejanje in se on naredi “žrtev”?
Lahko, da je občutljiv in čustven…ampak samo do sebe. Do tebe niti najmanj, zate se mu precej žvižga.
Dejstvo ostaja, da je on prizadel tebe, on te le po krivici obtožil, on te je zapustil na grd način…in vendar
ti opravičuješ njega? Dobro premisli zakaj.
Glej, zelo si še mlada, zato ti naj ti nekaj stvari pojasnim:
Če te ima kdo zares rad, te želi osrečiti, ne prizadeti.
Če želiš vedeti, kakšen je človek, potem ga sodi po dejanjih in ne po besedah.
Zaupaj instinktom, ki ti govorijo, kaj je prav in kaj narobe, ne išči opravičil za “narobe”.
Moj nasvet je, da ga pustiš….ker te nima rad.