Najdi forum

Pozdravljeni.
Rada bi, da mi poveste stvari, ki me bodo spravile k pameti, ker si uničujem zdravje sedaj na “stara leta”, ko bi se lahko imela dobro.
Moj problem je pred tremi leti postal alkohol, ki sem ga pred tem okusila le za kakšen praznik. Pred desetimi leti sem ostala brez službe in sem ostala doma in pomagala možu pri njegovem delu, ker je s.p. Otroci so šli študirat, preselili smo se v hišo in imeli posojila. Fiančno je bilo je zelo težko. V tem času so umrli tudi trije moji sorodniki tako, da sem bila z živci na koncu. Začel je mož – z več kozarci viskija na dan, da si je umirjal živce zaradi skrbi glede posla. To me je v začetku motilo. Vendar sem tudi jaz postajala vse bolj živčna in tako sem začela umirjati živce z pijačo. Tako danes spijem na dan po pol litra traminca in še kakšen šilce viskija. Nočem se opiti, da bi bila pijana, ampak samo da mi je lažje in lepše gledam na svet. Vem, da to ni dobro, ampak ko spijem en kozarec ne morem nehati dokler se mi ne “vrti”. Sedaj opažam spremembe pri srcu, ki mi hitreje bije, boli me želodec, saj imam kronični gastritis, na nogah so se mi naredile varice itd. Prosim za nasvet. Ali bi naj jemala kakšne tablete za živce. Stara sem 55. let. Hvala.

V težkih trenutki ljudje iščejo vsak način, kako bi bolečina, strah, žalost izginili. Je človeško in razumljivo.
Ko ste vi posegli po kozarcu niste vedeli, kam vas to lahko pripelje.

Sedaj ko vidite, kam ta pot vodi, je zadnji čas, da zamenjate smer.
Samo od sebe ne bo minilo. Nič se ne bo zgodilo, če se ne vzamete v roke in se odločite s pitjem prekiniti.
Problemov s tramincem ni mogoče odplakniti, čeprav se na videz kdaj tako zdi. Lahko za kratek čas prekrijejo in navidezno omilijo problem, ampak ta se vrne kot bumerang; in še v hujši obliki. Pa ne vem, zakaj vam to govorim, ker to že veste. Morda zato, da bi kdo, ki bi bral vašo zgodbo pravočasno spoznal in bi mu bilo prihranjeno.

Ne glede na to, kaj bo rekel vaš mož in okolica, vi boste temu morali narediti konec in si poiskati pomoč.
V tem trenutku, ko še imate nekaj moči morate obiskati ambulantno za zdravljenje alkoholizma. Če ne drugega, da skupaj s strokovnjakom ocenita stanje in pregledata kakšne so možnosti pomoči.
Pomoč lahko poiščete tudi v alkoholoških dispanzerjih v vseh psihiatričnih bolnišnicah in tudi v nekaterih zdravstvenih domovih. Za to vrsto pomoči se odločite če mislite, da imate še vedno težave z živci, kot ste omenili, da ste jih imeli.
Lahko se obrnete tudi na skupino Anonimnih alkoholikov.

Upam, da sem bila dovolj jasna in “stroga”, da vas spravim ven in čez nekaj mesecev preberemo, da vam je uspelo. Saj ste to želeli, kajne?
Življenje je lahko prelepo, še posebej sedaj, ko ste šli skozi toliko izkušenj v življenju in bi si lahko oddahnili in uživali.
Držim pesti za vas in tukaj smo na voljo, če boste še kaj potrebovali.

Seznam organizacij boste našli v temi Kam po pomoč v primeru težav z alkoholom http://med.over.net/forum5/read.php?261,6584206

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close