Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Kaj menite – “hiperaktivnost” pri predšolskem otroku

Kaj menite – “hiperaktivnost” pri predšolskem otroku

Spoštovani,

rada bi še vaše mnenje na to debato z drugega foruma:

Hvala in lep pozdrav,

ena mama

Jaz se kot mama otroka s hiperkinetično motnjo v razvoju vzdržim vsakršnega komentarja k pisanju na “sosednjem” forumu.

Je pa res, da se termin “hiperaktiven” otrok vse prevečkrat neupravičeno uporablja za živahne otroke.

Sem pa žalostna ob vseh teh “pametnih” izjavah.

Nihče ne ve, kako družine trpijo in koliko energije je potrebno vložiti ob otroku, ki ni nič kriv, da ima take težave.

lp, Sasina

Ena mama,

nekako se strinjam z Sasino izjavo, da se termin “hiperaktivnost” neupravičeno izrablja za marsikaj. Po drugi strani pa se “hiperaktivnost” kaj hitro poveže z slabo vzgojo, nevzgojenim otrokom ali slabimi starši, ki svojemu živahnežu ne znajo postaviti jasnih meja. Ampak to so samo sterotipi. Načeloma ima hiperaktinost (ali ADHD) zelo jasne znake (ki so nekako neodvisni od »vzgojnih načel«). Res pa je, da si strokovnjaki niso enotni, kdaj se hiperaktivnost lahko diagnosticira.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Petra,
zakaj pa moj odgvor ni objavljen, ampak samo komentar nanj

lp, Sasina

Sasina,

tisto, kar sem dobila, sem tudi odobrila.
Dobila sem dva vaša prispevka.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close