Najdi forum

Spoštovani,
imam prijatelja, ki je v depresiji, že več let,obiskuje razne terapije, pa se mu to ne obnese.
Ima težave z samopodobo, samozavestjo in nikakor ne more dobiti sebi primerne partnerke.
Sedaj je spoznal turistko ukrajinsko deklico, se vanjo zaljubil, predstavil svoji mami/ tudi sama depresivna/, obljubila sta si, da se bosta poročila in to vse v roku 14 dni. Sedaj potuje v njeno deželo, prosit za roko njene starše in jo pripeljat v svojo domovino.Njena starost je 39 njegova 45 let.Ona izobražena dela na visokem položaju, on brez dela.On je zelo impulzivna in nesigurna oseba.Ali mislite, da je tu tudi njena korist?
Kaj menite vi , kako pomagati taki osebi z pametnimi nasveti, saj karkoli svetujem vzame za slabo.
Želela bi vaše mnenje in vaš nasvet.
Hvala,pozdrav
MEG

Menda dobimo partnerja kot si ga zaslužimo, ne takšnega kot si ga želimo….

Mogoče pa velja tisto matematično: (-)+(-)= + 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Hvala, res je…. vedno je govoril, da so ženske pokvarjene in ni želel nobene… morda pa je res sedaj dobil “ta pravo” , takšno kot si jo je priklical.
lp MEG

Več kot toliko ne moreš narediti oziroma niti ne smeš. Pogovor si načela, povedala svoje mnenje, ki ni bilo sprejeto, to je to. Ima svojo pamet in z njo je ocenil, da se odloča pravilno.
Kdo smo mi, da lahko presojamo legitimnost njegove odločitve? Smo bolj pristojni od njega samega, pa ne glede na to, če je njegova odločitev napačna? Nismo. Napake pa delamo vsi.

življenje v ukrajini je res težko in brezperspektivno. ženska rabi evropsko dovoljenje za bivanje, delo. če ima tip kaj premoženja, bo tudi to šlo. Potem bo šla ženska naprej v lepšo prihodnost. ne sekiraj se zaradi drugih, ukvarjaj se s seboj in nehaj reševat izgubljene primerke. Tip bo pa vsaj nekaj časa seksal kar je odličen antidepresiv.

Tega odgovora bi pa bil tip zelo vesel, vsaj na začetku, da se bo naseksal, prihodnost mu bo pa pokazala ta pravo sliko…
Lp MEG

Zakaj bi mu pomagala z nasveti, če te pa sploh ni nič vprašal niti prosil?

Pozdravljena antilopa npr.
če si tako našpičena, ti ni treba niti dgovarjati tako osorno…., pomagati sem mu želela, ker me JE tudi vprašal za nasvet, ampak v isti sapi se je že vedel, da mu bom povedala svoje mneje, ki ga je pa težko sprejel. PIKA
MEG
p.s. ugotavljam, da ne lar nekaj takih na netu, ki komaj čakate, da napadete izbruhnete…. imate težave??? Jaz ne!!

Meg, še enkrat preberi moj post in svojega, pa bo jasno, kdo ima izbruhe. Samo vprašala sem te in ne napadla. To je njegovo življenje in če se bo zmotil, bo pač jezen sam nase. Če ga imaš za prijatelja, mu zaželi vse najboljše in to je to. Konec zgodbe.

Tudi tvoj nasvet njemu bi lahko bil zgolj “napadalni izbruh”, mogoče nevoščljivost?
Kdo pa pravi, da ženska ni prava zanj? Zakaj pa ne bi imela nekih resnih namenov ostat pri njemu “za vedno”, četudi je iz x dežele, stara/mlada…itd? Tudi izkušenj ima že nekaj in bi lahko cenila nekoga, ki ji bo stal ob strani?
Pa ne zameri, samo razmišljam….naglas 😉

Res si samo vprašala, vendar si pred tem pozabila vprašat, če ga je prijatelj prosil za nasvet, preden si kar predvidevala, da ga ni, zato je to vprašanje dojel bolj kot napad.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Draga Meg, tukaj se lepo pokaže tvoje mnenje tvoje lastne vloge v vsej zgodbi. Želiš imeti neko vlogo, in ker je nimaš (več), ti to ne ustreza. Zakaj? Ali si nevoščljiva, ali hočeš biti rešitelj, ali hočeš zgolj imeti prav, ne vem. Ampak ti iščeš neko rešitev zanj (zase?) in drugačnih odgovorov ne sprejemaš. Oziroma jih do neke mere, ampak itak bo na koncu prevladalo tvoje, ker se bo pokazalo, da si imela prav….

Četudi te je prosil za mnenje, povedala si ga, vendar to ne pomeni, da ga mora sprejeti. In to je edino pravilno, saj ON odloča o sebi, svojem življenju. Ne moreš si ti lastiti te pravice, četudi meniš, da mu želiš dobro. Vendar, kaj pa je dejansko dobro ZANJ? Tebi je tvoje pravo, njemu pa njegovo. Če je dekle iz tujine, je tukaj irelevantno. Tebi to pomeni dodaten razlog, da ga od nje odvračaš. Kaj točno imaš ti od tega?

Vprašaj se to. Vprašaj se, zakaj te tako moti, če nekdo meni nasprotno od tebe. Ker tukaj ni več problem v njem, on se je tako odločil. Tukaj je problem v tebi, zakaj tega ne moreš sprejeti.

Še nekaj – pišeš, da je ona visoko izobražena in ima službo, on pa ne. Kje točno vidite tukaj njeno koristoljubje?

Mene tu nekaj drugega moti – zakaj Meg omenja, da ima njegova mati depresijo? Kaj ima depresija njegove matere s to zadevo?

Zdi se mi, da je samo mimogrede omenil.
Sicer pa menim, da ima depresija mame lahko velik vpliv na njenega otroka, saj vemo da otroci povzamejo veliko vzorcev od staršev, tako navad, kot genov.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja Marko , točno tako je, ti si edini na tem forumu, ki me razumeš, hvala za razumevanje.
Da malce bolj opišem situacijo,fant je od rane mladosti moral zamenjati vlogo otroka za vlogo starša nad svojimi starši.( Mati depresivna, očeta nima več) Poln težkega otroštva strahov, fobij, nesamozavesti, se sedaj podaja v tako razmerje. Še sam pravi, da ne ve, če dela prav, a da velja poizkusiti. Tukaj je bila mišljena z moje strani samo neka pomoč nasvet,ki ga pa žal ni sprejel, ker živi v svojem svetu veliega upanja. Vesela bom z njega, če se bosta ujela, še bolj pa žalostna v obratnem primeru, ker vem, da bo to še eno veliko razočaranje v njegovem življenju.
MEG

Kaj ko bi bolj pod svojim pragom pometal, kakor da se ukvarjate in bezate v tuja gnezda. Smilite se mi, ko namesto da bi reševali svoje težave, pljuvate in kritizirate vse ki so boljši od vas.

Toliko pljuvanja, kot ti, ni do sedaj še nihče v tej temi skupaj spravil.

zase se brigaj,
jojojojojoj…. da, predvsem ti se imaš za najboljšega uauuuuuuuu !!

Najbolje je nič svetovati.

Portugalec
ja , bravo ,res je, opažam,da karkoli se na forumih napiše, vsi samo nekaj udrihajo čez neka mnenja, nihče ni strpen eden do drugega, ker se že vsem rola. Jaz sem na začetku posta želela samo eno mnenje, kaj bi vi svetovali. To je en moj dober prijatelj in nisem hotela, da bi se mu v partnerstvu še enkrat zalomilo, ker je že dosti hudega prestal in sem želela slišati še vaš nasvet.
Vidim, da bi se po mnenju nekaterih forumi nasplošno morali ukuniti.
Folk je samo še negativno nastrojen!!
MEG

New Report

Close