Včeraj sem imela prometno nesrečo na lokalni cesti, v manjšem kraju. cesta je na tistem predelu malo nepregledna zaradi ovinka.vame se je zaletel mlad fant, ki je vozil malo prehitro in tudi odreagiral je prepozno, tako, da je bila nesreča nizbežna.jaz sem vozila 40 km/h, zavirala pravočasno, odmaknila sem se kolikor sem se lahko, v zelenico.on je imel kakšen meter fore do konca cestišča. seveda sem takoj okrivila njega za nesrečo in najprej se je tudi strinjal s tem…vendar potem je prišel na mesto dogodka njegov straješi brat,(fant, ki se je zaletel vame je domačin v tistem kraju, jaz sem iz drugega kraja), ki je začel trditi, da je cesta preozka in da je bilo trčenje neizbežno.dejal je, da sva oba kriva in, da naj krijeva vsak svojo škodo.
škode je kar veliko.za približno 1000 EVR.v mojem primeru.
s tem se nisem strinjala.poklicala sem policijo.prej pa vse poslikala.na slikah je razvidno kdo je krivec.
policija je prišla, vendar ni napisala zapisnika, saj se s tem že nekaj časa ne ukvarjajo.baje.???
policaj je bil sicer zelo prijazen in je poslušal mojo zgodbo.ko sem mu pokazala slike na mobitelu je takoj rekel, da je krivec fant.potem je še izmeril cestišče in avta in zopet pritrdil moji trditvi.vendar zapisnika ni naredil.tudi pihati nama ni dal, kar me je zelo začudilo.
dal nama je obrazec (poročilo o prometni nesreči) in zapustil kraj nesreče.
obrazec sva s fantom izpolnila, potem sem jaz omenila, da mi mora dati kupon…ampak baje kuponi ne obstajajo več…
za to sem tudi prvič slišala…
prometne nesreče v 10-tih letih od kar imam izpit nisem imela, tako, da me je vse skupaj zelo šokiralo…predvsem to, da policija ni hotela posredovati.
kaj lahko zdaj jutri na zavarovalnici naredim?
kot dokaz imam samo slike na mobitelu?
skrbi me tudi to, ker je on na zavarovalnici TILIA, jaz sem na TRIGLAVU.
kakšne so možnosti, da njegova zavarovalnica krije moje sroške?
če bi policist naredil zapisnik, bi bilo čisto drugače…tako pa imam samo slike na mobitelu, niti njegovega kupona nimam…imam nejgovo številko police in podatke(poročilo o prometni nesreči).
ali lahko pričakujem kakšno pomoč iz strani svoje zavarovalnice TRIGLAV?ali to, da v 10-tih letih nisem povzročila nobene nesreče tudi kaj šteje?
zalo bom vesela vaših nasvetov, predlogov in komentarjev.
že v naprej se vam zahvaljujem.
lep pozdrav.
L.
Oglasite se pri meni,pa bomo vaš primer skušali rešiti.Lahko pokličete,Lepo pozdravljeni,Bruno