kaj je za moskega PRAVA zenska??
Nikoli si ne bi želel biti “pravi” moški, ker me lahko najde “prava ženska” , kar je zadnje kar si želim, torej nositi njeno projekcijo ali sliko, kakšen bi naj bil moški, ne da bi mene sploh poznala, vedela, kdo sem.
Za veliko moških je tam v 60’s bila Marilyn Monroe “prava ženska”. Ta ženska je morala biti blazno osamljena fatalka, ki je stremela po moči in obvladanju moških – tragično, zato noben moški ni videl nje same, je ni (s)poznal, ampak je imel pred očeh samo erotizirano sliko “idealne ženske”, ki jo je predstavljala moškim. Takšme ženske se nikoli ne počutijo ljubljene, ker moškim predstavljajo le to, kar želijo videti.
Tistole tvoje razmišljanje o MM ne drži v celoti. Drži to, da je bila osamljena. Stremela je pa po nečem povsem drugem, kot domnevaš ti. Drži, da jo je v globino poznalo zelo majhno število ljudi, ki se jih lahko našteje na dva do tri prste ene roke, javnost pa ne. Vzrok, zakaj niso ostali videli nje v globino, je poznali, je tudi drugi. Napisano je spodaj, pripel sem skopiran del nekega mojega dopisa nekomu…
Iz svojega najzgodnejšega otroštva, bil sem še majhen otrok, ko so mi ostali v pominu dogodki okrog uboja J. F. Kennedya, takrat so se o tem veliko pogovarjali tudi ljudje okrog mene pri nas doma in povezano s tem tudi okrog M. Monroe. Zaradi tega in ker so mi tiste njene mehke, skladne, ženstvene poteze obraza tako zelo, zelo všeč, kot so mi še vedno, kot bi bile zapisane v mojo dušo, zelo všeč pa prav tako njen tip in vrsta ženske postave v obliki peščene ure, ki je bila takorekoč idealnih mer okrog 90/60/90, višine 166.5 cm, ne presuhe, ne predebele, takorekoč idealne postave in mer takrat, ko se ni prenajedala in je bila spočita in naspana in nezadrogirana z pomirili ali s pijačo, takrat je bila in ostala pojem klasične ženske lepote in obenem pojem seksualne privlačnosti ženske, jo včasih navedem kot primer, kaj iščem, pa ne najdem. Bila je ena sama taka, enkratna in neponovljiva, kot je seveda tudi vsak od nas, tudi ti, a zelo nesrečna globoko v sebi v sebi vse življenje, tudi tako zelo sama, kot le redko kdo in kot majhna zapuščena in zavržena mucka si je želela, da bi jo sprejeli, občudovali in predvsem, imeli radi… Vse njeno ravnanje, vse njeno obnašanje je posledica te njene želje in tisto, kar večina vidi na njej ali ve o njej, je le bila maska, lažna slika za javnost in za trženje, celo njeno ime so priredili, da je bilo bolj zveneče. Bila je globoko v duši ranjena oseba in zelo nesrečna že od otroštva dalje. Izhajala je iz razbite družine, mater je imela v umobolnici, zaradi vsega naštetega je pila, se drogirala s pomirili in z alkoholom istočasno, bila je zlorabljana v različne namene različnih skupin ljudi in posameznikov in se temu ni znala ali zmogla zoperstaviti in bila na koncu morda umorjena iz političnih razlogovov… Njena globina, tisto, kar je bila v sebi MM, to ni bilo za v javnost, njena globina ni bila uporabna za trženje, zato ni bila poznana skoraj nikomur. Kljub vemu temu je zame navzven in tudi navznoter tedaj, ko je imela dobre dneve, ne slabih, podoba tega, kar iščem v ženski; ženstvenost, mehkobo, seksualnost in prvinskost brez vulgarnosti ali perverznosti, ker kljub temu, da je bila edina ženska, ki je bila videti gola tudi tedaj, ko je bila oblečena, kot se je o njej izrazil nek filmski kritik, pa ni nikoli zaradi tega delovala ceneno ali pocestno ali prostaško. Spominja me njena podoba na čas mojega zgodnjega otroštva, spomni me na otroka v meni, na to, kar sem ostal v globinah tudi, ko sem odrasel, velik, močan in zrel mož, ki mu je cela podoba te ženske še vedno tako zelo všeč, da približek nje ali vsaj sled njene podobe, tiste njene mehke poteze, iščem sedaj, ko sem sam, povsod in vseh ženskah, ki jih srečujem… Samo toliko v pojasnilo k meri 167cm, natančneje 166.5 cm, zakaj jo poznam, čeprav je samo številka. Pripadala je nekoč, vsaj zame, zelo veliki ženski.
To je le kratek odsek iz nekega mojeg dopisa nekomu in v njem je zapisano, kaj je oblikovalo MM, po čem je stremela MM, bolje, kaj si je želela in to je bilo gonilo vsega njenega ravnanja. Lepše ne znam napisati še enkrat, niti ne znam povedati dvakrat enako, zato sem ta del skopiral za prispevek tule.
Lep pozdrav
marinec