Najdi forum

Kaj je v moški glavi?

Na kratko….trikrat sem hodila s fanti, ki so bili neiskreni-za dva, ki sta se se izdajala za samska, se je izkazalo, da sta v dolgoletnih vezah, eden ima celo otroka, tretji mi je dejal, da se je pred kratkim odselil od dekleta, pa se je spet izkazalo, da sta prav srečna in živita skupaj. Glede na to, da me niso skrivali po kotičkih, temveč javno držali za roke, marsikje pred svojimi prijatelji, nikoli niti nisem dvomila vanje, vsi so mi govorili, da e imajo radi in želijo z mano ostareti…dokler ni prišla resnica na dan..tedaj sem zvezo takoj končala. Potem pa je bil še nekdo, s katerim sva preživela skupaj dve leti, od tega smo bili zadnje leto trije, kar sem izvedela šele, ko sva se razšla. Moje zaupanje v moške je na nuli, vsi so zame pokvarjeni prasci, ki niso sposobni monogamnega, predanega odnosa. Če pa se že trudijo za monogamijo, je le-ta umetna, prisiljena, saj tako ali tako ob vsaki razmišljajo, kako bi jo in se slinijo po njej. Delam v kolektivu, ki je čisto moški. Moj najbližji sodelavec ia ženo in dva otroka ter dve ljubici-na različnih koncih Slovenije. MOj šef, poročen in očka dveh otrok, mi nenehno daje vedeti, da sem mu več kot simpatična in da so mi vse poti do njega odprte, če bom le želela. Tretji sodelavec je zaljubljen v najboljšo prijateljico svoje žene..in še in še…

Danes sem končno v prvi normalni, predani in nadvse upam iskreni vezi s fantom, ki se zgraža nad zgodbicami, ki mu jih pripovedujem iz službe, svoje zgodovine…pravi, da je skrajni čas, da spoznam njegove prijatelje in njegov kolektiv in se prepričam, da so moški lahko popolnoma drugačni. Dnevno pričakujem in dnevno tudi dobivam potrdila z njegove strani, da me ima rad in ne glede na to, s kako lepo “fasado” bo šel na kavo, bom zanj edina. Trudi se, gara za najin odnos, a klic sodelavke, lepe prijateljice, lepe poslovne partnerke me spravi na nulo, v mojih očeh je spet samo eden izmed tistih, ki samo čakajo na priliko, da si malo popestrijo življenje. Oba sva utrujena-on, ker ne ve več, kako bi mi dokazal, da si ne želi druge, jaz-ker enostavno ne verjamem in ne zaupam. Pomagajte mi, prosim…kakšni so v resnici moški?

Tanjuna

Moški s(m)o – takšni in drugačni. Kot bi bilo krivično kar počez opisovati ženske, velja tudi za moške. So taki, ki varajo, so pa tudi taki, ki so zvesti. Eni so sposobni za intimen in zavezujoč odnos, drugi pač (še) ne. Enako kot velja za ženske. Ponavadi pridejo skupaj moški in ženske, ki so glede te sposobnosti na zelo podobni ravni. Sicer se to na zunaj običajno kaže drugače, ampak »spodaj« je pa zelo podobno. Nikakor ne želim zagovarjati moških, ki so vas po vrsti varali, vendar ni naključje, da ste v množici vedno opazili ravno take. Zakaj so bili ravno taki moški za vas privlačni? Večina drugih žensk bi že takoj opazila, da so za resen odnos povsem »neuporabni«. Vi tega iz nekega skritega razloga niste smeli ali mogli videti. Morda pa ste potrebovali ravno take moške, ker si v bistvu (čeprav si ne priznate) tudi sami ne želite do konca intimnega in zavezujočega odnosa? Bolje zapisano, morda si ga želite, vendar (podzavestno?) ne čutite, da ste ga sposobni ali da si ga sploh zaslužite? Ali pa se ga preprosto samo bojite? Prej napisano niso trditve, ampak vprašanja, na katera bi si bilo modro odkrito odgovoriti. Seveda pa samo odkritost ni dovolj, da bi prišli do pravih odgovorov.

Na to, da zgornja vprašanja niso samo iz trte zvita, kaže tudi to, da ste, kot izgleda, končno našli bolj zanesljivega in zvestega partnerja in vam zdaj kar nekaj manjka. Vaše sumničenje, nezaupanje, negativna pričakovanja samo skrbijo za to, da fanta držite na varni razdalji. Ko bi med vama lahko prišlo do resnične bližine in intimnosti, se vam vključijo ti negativni procesi, ki vam dajo opravičilo, da pobegnete iz odnosa oziroma vsaj na varno razdaljo. Ker imate zdaj to »smolo«, da noče pobegniti fant, morate zato bežati sami. Vaše nezaupanje se »ne hrani« iz odnosa s tem fantom, tudi prejšnje slabe izkušnje nimajo toliko zraven, kot morda izgleda. Vse skupaj se je začelo že precej nazaj. Vaše nezaupanje se napaja iz prvega odnosa z moškim – odnosa z vašim očetom. In seveda njegovega odnosa do vaše mame. Tam so skriti pravi odgovori na vaša vprašanja. Moški, s katerimi vstopate v odnose, vam samo pomagajo priti do njih. Več trhlobe iz preteklosti boste predelali, manj jo boste imeli v svojih odnosih. Kot opisujete trenutnega fanta, ste na tem že marsikaj naredili, saj je že precej drugačen od prejšnjih. Zato kar pogumno naprej. Ko boste dovolj odprti in pripravljeni za zvestega in odkritega moškega, ga boste tudi dobili. Ali pa vsaj takega, da bosta drug drugemu pomagala, da enkrat postaneta takšna.

Lep pozdrav

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

New Report

Close