Najdi forum

Pozdravljeni.

Ne naslavljam se na Vas z problemom ki ga imam v sebi , ampak z vprašanjem kaj Vam pomeni svoboda ?

Primer : Vprašam Vas zakaj mi in vsi ki jih imamo radi, izberemo ljudi ki delajo z nami kot s smetmi (oz nas dajajo v nič) ?
ODGOVOR : Sprejmemo ljubezen , karšno mislimo da si zaslužimo.

In kje je tu svoboda, posameznika ?

Kaj pa mislite VI o vsem tem ?

S spoštovanjem

Zame je svoboda to, da me nekdo ne želi spremeniti.

Kaj pa če te nekdo ki te ima rad, zate želi da si zaslužiš več kot si dejansko sam prizadevaš da imš.

A mu z tem hotenjem po boljšem omejuješ svobodo?

Kaj pa če te nekdo ki te ima rad, zate želi da si zaslužiš več kot si dejansko sam prizadevaš da imš.

A mu z tem hotenjem po boljšem omejuješ svobodo?[/quote]
Če si on samo želi, me s tem še ne spreminja. Če si želi, še ne pomeni, da mu bo želja izpolnjena. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

SE pravi da mu boš željo po tej spremembi izrazil ko boš na njo pripravljen. Po drugi strani pa se ne zavedaš da v sebi trpiš in si ob enem lažeš samemu sebi da je vse vredu in da ravnaš prav z sabo?

med prilagajanjem in spreminjanjem je razlika, vsaj zame.
svoboda mi je to, da moja osnova/temelj osebnosti ni podvržen spreminjaju, lahko pa nadgradnji in razširitvi. če pa nekdo sili v predrugračenje mojega bistva (karakterja), potem je to agresiven poseg v mojo svobodo bivanja…

SE pravi da mu boš željo po tej spremembi izrazil ko boš na njo pripravljen. Po drugi strani pa se ne zavedaš da v sebi trpiš in si ob enem lažeš samemu sebi da je vse vredu in da ravnaš prav z sabo?[/quote]
Če si nekdo želi, da bi nekaj bilo boljše zame, to še ne pomeni, da bi to zame res bilo boljše. Človek naredi spremembo takrat, ko je nanjo pripravljen in ko si tega dovolj želi, ko sam spozna, da bi to res bilo boljše.
Ne vem pa točno, kaj imaš ti v mislih. Mogoče bi moral dat konkreten primer tukaj na mizo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

zame je svoboda, sproščenost. sproščenost v življenju, odnosu, službi, doma,…

če ti nekdo “želi” da bi bil ti bolj svoboden, da si zaslužiš VEČ in ti pri tem sugerira kaj moraš popraviti-po njegovo izboljšati- ti pravzaprav deli nalepke…npr. ti na nek način očita da si to in to in da bi bil v bistvu lahko drugačen in s tem boljši-svobodnejši….s tem ko ti reče da si TO in TO ti deli nalepke…
kasneje ko se te bo tak človek malce naveličal ti bo jasneje nakazal-povedal da si TO (predebel) da bi lahko malo shujšal, torej ti reče v bistvu da si debeluh (ali pač kaj drugega) deli ti nalepke.
Tak človek ki zna deliti nalepke ti še malo kasneje lahko pove, da si ti kriv za to, da se on slabo počuti…da ni več kemije med vama….od tebe zahteva-daj mi je kemijo, daj mi kemijo ki je bila med nama v začetku…..no, kje je tu svoboda.

Da si sam svoj vladar, kar je pa nemogoče na tem svetu, vedno se bo našel nekdo, ki bo nad tabo in ki se mu boš moral podrejat, če že ne drugega te pa tu zakonodoja omejuje, da spoštuješ in se ravnaš tako kot zakoni narekujejo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

A ni to za vsakega zemljana svoboda ? Me veseli da si ugotovil/a ta nivo življenskega stadija 🙂

Res je ! To etikiranje osebnosti je non sense ! Včasih si želimo da bi našli tisto še boljšo platnico papirja v drugem podobnem človeku, ki nam kroji vsakdanjik.
Upanje v bolje še nam pa zmeraj ostane.

Tudi tej trditvi dam prav da je vedno nekdo tu ki je nad tabo. Ampak preprosto se človek lahko temu izogne in pusti takšnega človeka, ki je nad tabo za vratom. Zato lahko sprejemamo odločitve.
In zakoni so napisani za tiste , ki so nagnjeni k skrajnostim. Zato jih tudi kršijo. Za NAS “normalne” jih nebi bilo treba sprejeti.

V danasnjem svetu nihce ni v popolnosti sloboden, razen ce je izoliran od ljudi.
Sloboda je odgovornost, vecna borba, opstanek (kar koli to pomenilo).
Ne manjka mi slobode v nekem velikem smislu, ampak clovekove zelje so velike
in vedno zelimo nekaj vec… vecno nam manjka nek del da smo srecni.

Svoboden ni nobeden, ker nas omejuje telo z zahtevami, službe, država, ljudje, ki nas obkrožajo. Lahko si le ustvarimo sami neko naravno selekcijo, da tiste, ki delajo z nami kot s smetmi, vržemo v smeti in gremo naprej, vse ostalo je mazohizem.

New Report

Close