Kaj je narobe z mano?
Lep pozdrav.
Kar nekaj časa je preteklo od dneva, ko sem našla to stran in končno sem se odločila, da vam pišem.
Težave imam s sprejemanjem same sebe, samozavestjo,slabo voljo.
V srednji šoli sem imela celo samomorilske težnje, ki pa k sreči sedaj niso več prisotne v takšni meri kot takrat. Sem študentka, stara 22 let, s skoraj dokončano eno fakulteto in na sredini druge.
Odkar pomnim nisem zadovoljna sama s sabo. Da o svoji samozavesti ne govorim, ki je ravno tako na dnu. V srednji šoli sem mislila, da bo to minilo. Pa noče. Pogosto sem slabe volje, zaprta vase, do sebe in svojega telesa pa se zelo grdo obnašam. Že celo življenje se ukvarjam s športom, vendar mi pri tem zelo kratkoročno pomaga, včasih pa sploh ne.
Vsi bi rekli, da sem popolnoma normalno dekle, normalnega izgleda. Vendar jaz sebe ne vidim tako. Te slabe volje me uničujejo, uničujejo mojega partnerja in moje življenje. Neprestano, kadar se pogovarjam s kom, kadarkoli kaj delam, se počutim manjvredno, grdo. To mi onemogoča normalno komuniciranje, čeprav v zadnjem času poskušam to prikriti, a me izdaja govorica telesa. Če pa mi uspe to skriti pred ostalimi, pa mi to ne uspe skriti pred partnerjem. Kako naj odpravim te slabe volje, ta zaničujoč odnos do sebe.Kako naj sprejmem samo sebe, da bom lahko zaživela normalno, neobremenjena sama s sabo.
Izgleda, da to ne bo minilo samo od sebe tako kot sem mislila.Mislila sem, da bo bolje, ko bom prišla v Ljubljano, ko bom še naprej študirala. Vendar ni nic pomagalo.
Omeniti tudi moram, da je zdaj to moje počutje tudi prvič vplivalo na moj študij, s katerim nikoli prej nisem imela težav. Vse izpite sem delala v rokih, zdaj se mi je pa kar naenkrat zaustavilo. Zdaj se imam poleg vsega še za nesposobno.
Jezi me, ker se to počutje vleče že od srednje šole in se mi zdi kakor, da se vrtim v nekem začaranem krogu. Iz tega kroga ne vidim izhoda. Bojim se. da bom za vedno ostala v tem krogu in nikoli ne bom mogla normalno zaživeti.
Prosim, če mi svetujete.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Prosim, svetujte mi, kaj naj nar
Spoštovana Katty,
zdravila običajno primerjam s smučarskimi palicami pri teku na smučeh.Brez njih je sicer možno teči in tudi kam dospeti, vendar z bistveno več napora in mnnogo počasneje.V glavnem je odločitev zanje, če le ima na voljo dovolj informacij,prepuščena samemu klientu (izjema so le ekstremni primeri življenjske ogroženosti)