Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost kaj je KRVOMOČNICA?

kaj je KRVOMOČNICA?

Pozdravljene!
Lep čas se že pogovarjate o zdravilni rastlini Krvomočnici.
Ali mi lahko razložite prosim: kje se Krvomočnica dobi,kako se pripravi in kako olgo jo je priporočljivo piti. Ali ni škodljiva in ali je mogoče kateri uspelo zanositi po
dolgotrajnem pitju tega čaja ?

Hvala in čao !

O krvomočnici je bilo pred približno dvema mesecema kar dosti napisanega. Malo pobrskaj. Kot se spomnim, sta ga poleg mene pili še Emi in Eva (če se ne motim), prejšnji mesec pa tudi Barbarosa, ki je poročala nekaj dni nazaj o dveh črticah.

No, pri meni ni bilo nič. Najprej sem naredila paniko, ker sem sredi ciklusa imela nekaj manjših krvavitev na nekaj dni, pa se je to ponovilo tudi prejšnji ciklus, ko ga nisem pila.

Pila ga naj bi oba s partnerjem, vsak 1 dcl. Najbolje zjutraj, na tešče. Tako sem nekje slišala. Me ima, da bi ta ciklus, ki se je ravno začel, spet poskusila. Pa še kakšno žlico medu na dan.

Srečno!

Pozdravljena,
tale forum berem že kar nekaj časa in vsak dan z zanimanjem prebiram nova sporočila.
Lahko ti pomagam z odgovori glede krvomočnice. Tej rastilni se drugače reče tudi rudeča smrdljička. Bila sem pri eni gospe (zeliščarka), ki mi je svetovala pitje tega čaja in sicer vsak večer po eno skodelico (oba s partnerjem). K mojemu čaju pa naj dodam še dve žlički jabolčnega kisa. Kupila sem ga na ljubljanski tržnici i sicer pri gospe Tereziji (čisto na začetku tržnice).
Pijem ga drugi mesec, zaenkrat še ni rezultatov, bomo videli čez cca. 10 dni. Gospa mi je rekla, da se po prvem mesecu pitja čaja zelo redko že pokažejo uspehi, ker je telo šele pričelo s “čiščenjem”. Svetovala mi je še tabletko folne kisline, aspirina 100, tabletko C vitamina in pitje sirupa, ki vsebuje železo.
Tako uparm , da sem ti z odgovorm pomagala.
Pozdrav!
Gala

Uauuu, Gala, ti si se pa res potrudila in si pridna. Se kaj drugače počutiš, kako je na splošno?

Pozdrav tudi tebi Miranda!
Počutje je v bistvu enako, mogoče me bolj špika ob ovulaciji, na splošno pa nič posebnega. Ta gospa mi je rekla, da je možno, da bo prva mestruacija po pitju čaja močnješa, daljša in bolj boleča (odvisno od čiščenja). Moram rečt, da je bila iz običajnih 4-5 dni raztegnejna na 6-7 dni. Drugače pa je OK.
Ali ge ti tudi piješ in če ga, kako je pri tebi?
Čao!
G.

Še enkrat pozdravljena Meta!
pozabila sem ti še povedati, da med M čaja ne piješ.
Čao!
G.

Pri meni je bilo tako, da sem ga pila dva ciklusa nazaj. Takrat sem si tudi nehala meriti BT in je bil čaj ter B kompleks edino, kar sem načrtno počela.

Nekje 11. dne ciklusa so se začele krvavitve, vsakič po kapljicah za nekaj ur. Ponovile so se 3x, v razmaku, enega dneva. Tisto me je prestrašilo, tako da sem 19. dan ciklusa s pitjem prenehala. Pa tudi mož je rekel, da je dosti s tem copranjem, da ne bo še kaj narobe.

Zdaj me je pa spet malo zagrabilo, ker vidim, da je Barbarosi uspelo. Mogoče ravno zaradi tega čaja. Bom videla. Se moram z mojim posvetovat.

no to je v bistvu rekla tudi meni, da se lahko zgodi ampak pri meni ni bilo nič od tega. Je pa rekla ta gospa, da bom s pomočjo tega čaja in ostalih stvari zanosila v roku 6 mesecev, pravi, da je preverjena metoda in da je že marsikateri uspelo.

ŽIVIO !
jaz sem dobila krvomočnico v LJ. Kupila sem ga na ljubljanski tržnici
Gospa že ve zakaj se gre in ti vse razloži:
ona mi je svetovala pitje tega čaja in sicer vsak večer po eno skodelico (oba s partnerjem). K mojemu čaju pa naj dodam še med.
Ta je prvi mesec, zaenkrat še ni rezultatov
lp
m

Si me prepričala. Čez nekaj dni se mi konča M in takrat začneva. Tudi moj se strinja. Pa tudi med bom jedla. A misliš, da ga lahko kar v čaj zamešam? Če bi oba z možem jedla med bi bilo kaj drugače?

Veš po moje ti tako ali tako ne more škodovati. Poskusita še z medom pa bomo videli. Vse kar je meni svetovala ta gospa (folna k., c vitamin, železo, jabolčni kis) sem preverjala in vsaka od teh stvari je dobra če jo ješ tud kar tako. Tudi glede aspirina 100 sem se pozanimala v lekarni pa mi je farmacevtka povedala, da bi le-tega lahko jedel vsakdo vsak dan.
Želim ti veliko uspeha!
Čao!
G.

Za aspirin sem slišala, da ga Američanke rade jedo. Tisti njihov baby aspirin ima cca 50g. Pa pravijo, da pomaga.

Kakorkoli že, želim ti veliko sreče. Pa poročaj!

Se nekaj bi vprasala.
Ko dobis M moras prenehati piti krvomocnico in potem spet zacnes ko je konec M?

Lp, Bianca

Halo!
Ja tako je bilo rečeno meni, lahko prenehaš s pitjem že par dni pred pričakovano M. Začneš pa dan po zadnjem dnevu M.
Pozdrav!
G.

Pri meni se bo pitje krvomočnice očitno začelo jutri. Bianca, se boš pridružila pitju čaja?

Jah se sploh se nisem cisto odlocila, ker nekatere lekarne pravijo, da je strupena!? Vsaj tako so nekatere pisale v prejsnjih postih.

Tako, da se razmisljam!!!

Ti bos zacela z njo, Miranda?

Ja. Jutri.

New Report

Close