Najdi forum

Kaj je identiteta?

Kako bi bistremu 8, 9 letnemu otroku na najbolj razumljiv in zanimiv način razložila pojem identitete? Vsi vemo kaj to je, ampak kako mu to pravilno predstaviti, ne nekaj približno, tako da si bo lahko predstavljal?

Hvala za pomoč,
Klara

Mogoče tisto, po katerem se posameznik razlikuje od drugih35

Dvomim, če se zares poznamo in se zavedamo pomena identitete, saj marsikje zelo malomarno delamo z njo.

Kako sta prišla na to temo? Morda ti bomo lahko bolj pomagali, če nam postaviš neko izhodišče. Poskusi najti hipotetičen primer z njegovo konkretno družbo, saj mu bo tako stvar bližja.

Moški se razlikujemo od žensk, a to vseeno ni dovolj za identiteto. 🙂 Verjetno bo treba iti bolj v smeri tega kako se vedemo, saj je to pomemben del identitete (poleg stvari, ki jih pridobimo z rojstvom).

Jaz bi mu rekla, da je njegova identiteta vse, kar si predstavlja pod besedo JAZ. Identiteta je VSE, kar človeka kot posameznika določa (izgled, spol, starost, narodnost …; čustva in čustveno doživljanje, sočutje, empatija,…; , zrelost, pridnost, prijaznost, pamet – pač vse osebne karakteristike neke osebe …)

se mi zdi, da je nastavljeno prav. identiteta je vse tisto, kar nas razlikuje od VSEH drugih ljudi, kar nas dela edinstvene in unikatne.

zelel bi vedeti kaj je identiteta
hvala

kolik bi ocenlin fortnite 1-10

New Report

Close