Najdi forum

Kaj delate (zenske) z denarjem ??

Jani, Jani. To pa ne smeš. Pol greš zagotovo v minuse, to pa ni fajn….. Bolš brez vsega in tud brez minusa….

Špela, kje si bila 7 let nazaj, pa po možnosti s kakšnim poceni stanovanjem (Jazbinčev zakon če se ne motim)….. Špela….

Ah, vseeno lep dan, vsem!

Jani

Jani, takrat sem ravno začela z obnavljanjem stare hiše in večanjem minusov na TR

:))))

Saj ne vem, ali ti bo to v tolažbo, ampak nisi edini….v kreditih ..

Lp, Jana

Ja, Jana, tolažba res ni ne vem kakšna. Pa vendarle, ko vidim da niso vsi v velikih plusih na TR (saj res, ne oglašajo se na moje vprašanje), da je tudi kakšen, ki je pač v minusu, zaradi hiše, ali stanovanja, mi je lažje 🙂 Veliko!

Jana, lep dan!

Jani

Pozdravljeni!
Moški imajo zgleda slabo mišljenje o ženskem neznanju z denarjem.
Kot je že eden povedal, poznam tudi jaz kar nekaj moških, ki jim
je racionalno zapravljanje denarja španska vas. Kolikor jaz
poznam razmišljanje zapravljivih ljudi gre v stilu – samo enkrat se živi, bolje kratko pa lepo, kot dolgo pa slabo;
– zapravi danes, kaj me briga, kaj bo jutri

Mene osebno tuje finance ne brigajo.
Pri nas ni mojega in njegovega denarja in to že od nekdaj.
Kar bomo kupovali, se dogovoriva skupaj, včasih pa pri tem sodelujejo tudi otroci. Nekako tako je bilo tudi pri mojih starših, zelo podobno pri njegovih (bil je samo eden v službi).
S skupnim denarjem se mi zdi, da se da veliko narediti. Sicer
pa je za vse v neki vezi najbolj produktivno načelo – ko delamo, delamo skupaj, ko uživamo, uživajmo skupaj.
Veliko je pa odvisno tudi od naših lastnih želja, še posebej od
tistih enormnih. Če se jim znamo tudi odpovedati, ker so za nas
(morda) trenutno neizvedljive, je možno tudi omiliti minus na
TR. Včasih so rekli, da se ljubezen in prijateljstvo končata pri denarju. Jaz pa celo mislim, da je prav ljubezen lahko tudi tista, ki pomaga pri “pravilni” porabi naših dohodkov oz. v njihovih realnih okvirih. Sicer pa, kakor kdo!
Želim vam čimmanj minusov in čimveč zadovoljstva!

Urša, tudi jaz poznam take moške, ki živijo samo enkrat, pa zato trošijo čez vse meje, oja, poznam. Moje vprašanje ni bilo mišljeno kot žalitev za “zapravljive” ženske. Saj danes ni težko biti zapravljiv, sploh, če delaš hišo ali opremljaš stanovanje, šolaš 2 osnovnošolca (bog ne daj kakšna študenta) z dvema povprečnima plačama, ki sta povrhu vsega obremenjeni z krediti za hišo….
In še to! Tudi pri nas je denar skupen, skupni so stroški, skupni zaslužki in skupna uživanja (kolikor jih pač je :))

Lep dan Urša!

Jani

Jep, Jani!
Saj tudi nisem razumela tvojega posta kot žalitev. Zakaj tudi
bi. Verjetno se pa res zdi, da smo ženske tiste, ki bolj
zapravljamo od moških. Saj če pogledaš (na hitro) po trgovini,
bo sigurno pretežni del kupcev ženskega spola. Vprašanje je
le, ali nekdo kupuje ker mora in potrebuje, ali zato, da poteši
“zapravljalno” žilico. Zdi se mi, da so ti zadnji le bolj v
manjšini. Definitivno pa je, da običajno pretežno veliki
večini ne zadostuje toliko, kolikor ima. Več imaš (-m), več potrošiš (-m). Tu smo si vsi isti. Redki so srečneži (?),
ki ne rabijo paziti koliko in za kaj porabijo denar.

Ne nazadnje je pa verjetno hudo odreči se nečesa, kar si močno
želim, pa si ne morem privoščiti. Kako pravijo? Aja – jutri bo bolje!

Lep dan tudi tebi, Jani!

glede hise ste sprasevali…midva z mozem sva si SAMA s svojim denarjem kupila hiso, pa dva avtomobila ( ki jih nujno potrebujeva…vas in slabe avtobusne veze..)…kako nama je uspelo, ne vem. Se vcasih tudisama sprasujem.Minus je najin kar stalni spremljevalec.Saj drugace tudi ne gre.Imava pa kar tri kredite, drzavnega za mlade druzine, pa vsak na svoji banki…izracun na koncu meseca pokaze, da smo samo za kredite in poloznice itd. zapravili vec, kot smo zasluzili.Pa vendar se z denarjem ne obremenjujemo.Kar lahko, si naredimo doma, pa naj gre za marmelade iz domacega sadja, posusenih zelisc za caj pozimi, do domacega jabolcnega kisa, do domace vegete iz zelenjave, ki zraste na vrtu.Saj sva z mozem ze pred casom ugotovila, da ce se bova obremenjevala, da nimava denarja, ga potem ne bova imela nic vec, kot prej.Torej univerzalnega recepta ni in ga nikoli ne bo, saj vsak ravna z denarjem kot zna in kot hoce.

Pa cim ,manj kreditov in cim vecji plus na TR..

Lp Mojca

New Report

Close