Počasi sem že obupana, saj nevem več, kaj delam narobe. Stara sem 25, sicer normalne postave, le na predelu trebuha je malce preveč špeha, ki se ga želim znebiti. Visoka sem 160, imam 58kg. Lansko leto sem nehala kaditi, do takrat sem konstantno imela 52 kg in nikjer ničesar preveč niti premalo. S športom se nikoli nisem ukvarjala.
Jem zdravo že od nekdaj, odkar pa sem nehala kaditi, se trudim za še bolj zdrav način življenja. Izključila sem sokove, pijem samo vodo in nesladkan čaj, vsake toliko sok pomaranče, ki jo ožamem. Sladkosneda nisem že po naravi, po sladkarijah posežem res vsake toliko in to zelo majno količino (npr. 3 piškote ali dva koščka temne čokolade). Zajtrkujem vsak dan, polnozrnat toast s puranjo salamo sem zamenjala s smutijem (zmešam si npr. jagode ali borovnice, maline oz. kakšno drugo jagodičevje, sok ene pomaranče, sirotko v prahu, chia in lanena semena, žlico ekoloških ovsenih kosmičev). To spijem v času od osme ure zjutraj do dvanajsih popoldne, torej pijem po požirkih. Ob dveh imam kosilo, ki obvezno vključuje zelenjavo, ponavadi kuhano na pari, za pest OH kot priloga (ali neoluščen riž, kvinoja, kus kus, bulgur, sem pa tja tudi krompir). Včasih imam mešano solato. Uporabljam veliko začimb, kot je poper, čili, ingver, cimet, kumina, origano… Sol uporabljam himalajsko in kameno, ne solim veliko. Pijem kvaliteten zeleni ali oolong čaj skoraj vsak dan, 3-4x na dan. Gledam na to, da spijem veliko tekočine (okoli 2l na dan). Ko sem po kosilu lačna, si za malico privočim pest oreščkov, po navadi so to mandlji in orehi. Meso jem 1x na teden, po navadi puranje, saj drugega ne maram. Tudi ribe – losos je na jedilniku enkrat na teden – kot prilogo imam samo zelenjavo, takrat OH spustim, saj se potem ne počutim dobro. Za večerjo jem včasih jajca – brez dodatne maščobe, včasih skuto – sem pa tja dodam še tuno iz konzerve z odcejenim oljem. Včasih je večerja tudi kakšna zelenjavna juha, včasih samo dušen brokoli, cvetača. Če res nisem lačna, pojem samo grški jogurt, pomešan z vodo. Sem pa tja mu dodam lanena semena in črni sezam. Vsemu temu dodam 15 minut dnevno vaje z utežmi, kot so počepi, vaje za roke z utežmi, vaje za zadnjico (izteg noge na vseh štirih), nekaj trebušnjakov, sklec in podobno, včasih vključim tudi kolebnico. Dva meseca sem vztrajala na orbitreku po pol ure do 45 minut, približno 17 pretečenih kilometrov, rezultatov pa nikjer.
Prosim,če mi lahko kdo pove, kje ga lomim, da ni rezultatov nikjer?