Pozdravljeni, pred cca 6 meseci sem v nočni izmeni doživel na levi strani trebuha zelo močan krč, kot, da bi me nekaj prerezalo. Ko sem prišel domov in se odpravil spat okoli 7 ure sem se zbudil kakšne dve uri kasneje zaradi slabosti (občutek ko ti gre na bruhanje) in me obdajala vročina. Od takrat sem imel skoz neko zbadanje na levi in desni strani trebuha. Bil sem tudi 2x na klistiranju, opravil rtg trebuha, krvni test, urin, uz trebuha izvidi v normali tudi blato. No pred 14 dnem sem imel kolonoskopijo, kjer ni bilo nič hudega razen blago vnetje sluznice. Imel naj bi sindrom razdrazljivega crevesja brez driske, čakamo še biopsijo rektuma in sigme. Po kolonoskopiji nimam več težav glede špikanja in krčev. Se pa trenutno pojavljajo neka slabost, praznost in pritisk v želodcu pod žličko. Najbolj me pa zanima zakaj mi še vedno postane vroče in slabo ko je potrebno odvajati blato? Po odvajanju se počutim dobro. Naj še to dodam, da lahko odvajam blato tudi po 4x na dan. Res bi prosil za pomoč kaj storiti oz iti na pregled, osebni zdravnik pravi, glede na izvide ni nič me je pa napotil še na gastro.
Pozdravljeni,
Po opisu sodeč bi lahko šlo marsikaj narobe v predelu prebavil. Vsekakor je odločitev še za pregled zgornjih prebavil pravilna. Naj takrat odvzamejo vzorce sluznice dvanajsternika za celiakijo. Rutinsko itak bojo odvzeti vzorci želodčne sluznice za Hp. Po tem se pogovorite s svojim zdravnikom. Lahko pa se takrat tudi slišiva.
Zagotovo bi imelo smisel jemati probiotike v kombinaciji z Butifarjem. Obojno dobite v lekarni.
Lp