Najdi forum

Kače v Avstraliji

Zanima me, kako hud problem so v Avstralskih mestih strupene kače, saj naj bi se jih veliko zavleklo kdaj v hiše in na vrtove. Kako se da s tem živet, kako ste se na to navadili in koliko je smrtnih žrtev.

Zanima me predvsem okolica Brisbane in Gold Coast.

Podobno me še zanima za morske pse.

Nada2,

da nisi z gospodarske zbornice, pa je v teku kaksen projekt z naslovom;
Vrnimo nase vrhunske kadre nazaj v svojo domovino! 😉

Malce sale ne skodi, upam, da dobim odgovor na svoje vprasanje.

TiNKO

PS: baje da so na Dunaju tudi kace 🙂

Kače so, vendar jih kot popotnica ne boš videla (sklepam, da te to zanima). Nahajajo se predvsem v predmestjih, kjer je več zelenja. sam nisem videl nobene, pa sem bil 3 mesece tam doli. glede morskih psov je enako. v osrednjem delu (brisbane) in na severu jih je kar nekaj, zato je prepovedano kopanje. kopaš se lahko le v ograjah. največji problem predstavljajo strupene meduze, katere se razmnožujejo med oktobrom in marcem. tudi te se nahajajo na osrednjem delu in na severu (območje velikega koralnega grebena).

Hvala za odgovor.

Sedaj me še zanima, če je v Avstraliji redno služenje vojaške službe.

lp.

mislim, da imajo poklicno vojsko, nisem pa prepričan. a se opravljaš dol?

mimo grede, ko sem ravno pri temi Avstralije. A ve kje najceneje kupit letalsko karto?

Hvala
Ernest

---------------------------------------------------------- Delovtujini.com (strani na voljo od 9.12. dalje) ----------------------------------------------------------

v STA-ju (študentka potovalna agencija). nahaja se nad mobitelom – trg ajdovščina – ljubljana

ja, iščem še možnosti za migracijo cele družine.

Draga Nada,
ni vse tako kot se vidi v turisticnih oddajah ali dokumentarcih, predvsem je pa pomembno to, da nas vecina zivi v povsem normalnih/navadnih mestih, kjer kace tezko prezivijo. Smrtnih zrtev je v mestih prav toliko, kolikor je pikov slovenskih gadov v Ljubljani na leto.

Jaz se nisem videl kace v Avstraliji (razen v Australia Zoo), redno pa vidim koale in kenguruje.

Kljub temu pa velja, ce se preselite na nas kontinent vas bomo poducili kaj je nevarno ce greste dalec v outback, kako je s pajki, kje na severu so meduze in kako se obnasajo morski psi.

V razmislek glede moznosti za smrt pa poglejte tole:

Stevilo smrti s samomorom (leto 2003):
Avstralija – 2213 (11 na 100.000 prebivalcev)
Slovenija – 560 (28 na 100.000 prebivalcev)

Stevilo smrti v prometni nesreci (leto 2004)
Avstralija – 1710 (9 na 100.000 prebivalcev)
Slovenija – 270 (14 na 100.000 prebivalcev)

Cheers,

Tony

Avstralija ima najboljšo medicinsko oskrbo za kačje pike na svetu, tak da se ti kač res ni treba bati. Sicer pa jih jaz doli tudi nisem srečal. Je pa celi kup velikih kuščarjev, srečaš tudi varane, ampak niso hudi :). Pa kača te sama od sebe ne bo napadla, tak da če ji daš mir, bo ona tebi tudi dala mir.

Morskih psi pa v okolici Brisbana so. Sicer jaz nobenega nisem videl, je pa ravno takrat, ko sem jaz bil doli (2003), morski pes enega pojedel v Gold Coastu.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close