Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja k zdravniku mimo vrste

k zdravniku mimo vrste

Imate morda tudi vi kakšno zavarovanje, da prideš pri zdravniku prej na vrsto? Veste, jaz menim da ni pravično, da smo vsi enako obravnavani pri medicini. Ne glede na pravice, ki jih imamo in enkopravno obravnavanje. Jaz celo življenje telovadim, skrbim za zdravje z zdravo prehrano in rekareacijo, ne pijem, ne kadim, pri 43 letih sem velim 181 in težak 78 kg. In recimo, da zbolim in pridem v čakalnico, kjer pred mano sedi oseba stara tudi nekje okoli 40 z najmanj 120 kg pri 180 cm višine, smrdi tudi po cigaretih, seveda bova oba popolnoma enako obravnavana in oba enako plačujeva v zdravstveno blagajno. V tem primeru nimam niti enega privilegija, ne glede na to kako sem jaz živel in kako je on. Zakaj rizične osebe ali ljudje z navadami za katere vemo, da so škodljive zdravju ne plačujejo več kot ostali, če imajo enake pravice in lepo stojimo v vrsti? Hvala za kakršen koli komentar.

jernej

Tole bi pa bilo zanimivo slišati, kaj vi menite o tem. Verjetno bo tako političen odgovor, ampak vseeno bi tudi v mojem imenu prosila, če lahko tako po domače poveste, kaj pa vi mislite, kako bi moralo biti urejeno.
Kajti jaz sem zato, da bi plačevali glede rizičnost, ki jo povzročamo, tako bi bilo v zdravstvu več denarja in posledično kvalitetnjše storitve in se ne bi obremenjevali, če bi čakali v vrsti, saj bi vedeli, da mora nekdo več plačati od nas.

Špela

Kot je meni znano zavarovalnice že sedaj upoštevajo zdravstveno stanje in navade ljudi.
Sama sem ob sklepanju zavarovanja morala izpolniti kar obsežen vprašalnik o mojih navadah in boleznih (kajenje, alkohol, telovadba, bolezni v družini, …).
Sklenitev zavarovanja mi je bila zaradi tega celo zavrnjena.

Katja

Najprej se opravičujem za nekoliko pozen odgovor.

Glede vprašanja o zavarovanju za skrajšanje čakalnih vrst, vas moramo obvestiti, da v TRIGLAV, Zdravstveni zavarovalnici takega zavarovanja zaenkrat še ne ponujamo.

Glede enakosti je pač dejstvo in menimo, da je tako tudi prav, da smo pri zdravniku vsi enako obravnavani.

Sicer pa se z vašimi ugotovitvami o zdravem načinu življenja lahko le strinjamo in ga tudi podpiramo.

Največja prednost zdravega življenja je vaše zdravje in s takim načinom življenja ga boste lahko tudi obdržali in boste le redko “čakali” pri zdravnikih, za razliko od tistih, ki so tam bolj pogosto.

Glede enakega plačevanja, ne glede na zdrav način življenja pa vam lahko povemo, da bodo nadstandardni produkti, ki jih pripravljamo vključevali in upoštevali tudi te dejavnike, kar pa je pri tovrstnih zavarovanjih že sedaj praksa.

Matjaž Novak
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Lep pozdrav, Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. http://www.triglavzdravje.si/ https://www.facebook.com/triglav.zdravstvena.zavarovalnica

New Report

Close