jutranja tabletka in zamujanje mestruacije
z fantom sva imela spolni odnos. najprej z kondomom,ki ni počil nato pa še brez njega z pravočasnim umikom. zaradi varnosti sem naslednji dan vzela jutranjo tabletko. od spolnega odnosa do časa ko sem jo vzela je minilo približno 15 ur. menstruacijo sem dobila 1 dan za datumom,ko jo naj bi dobila. kot sem prebrala je to normalno če vzameš jutranjo tabletko. vendar pa menstruacija ni zgledala kot ponavadi. imela sem zelo redko,rjave barve. ponavadi imam srednje močno. izlivala se je samo nekaj časa,sedaj je kot da je nebi imela.
ali me mora biti strah,kljub temu da sem vzela jutranjo tabletko in da se je fant pravočasno odmaknil? ali je možno,da je menstruacija drugačna,zaradi stresa? prosim za odgovor!!
Lep pozdrav! Nujno kontracepcijo ste po opisu sodeč vzeli zelo blizu časa za običajno menstruacijo. V tem primeru se lahko menstruacija skrajša po trajanju in količini krvavitve in še zakasni. Mislim, da ste imeli le običajno malo drugačno menstruacijo. Če ste v dvomih, naredite še test na nosečnost.