Najdi forum

Jutranja tabletka

Pozdravljeni,

najprej vas lepo pozdravljam, zastavila pa bi vam tudi vprašanje, ki me zelo muči. Na to temo sem sicer že prebrala nekaj vaših odgovorov na vprašanja, ki so vam jih zastavile ženske. Pa vendar me še vedno nekaj muči.

Zadeva je takšna, da sem imela 10.8. nezaščiten spolni odnos. Bila sem takrat tudi ravno na sredini cikla. Cikli so drugače na 28 dni. Naslednje popoldne, torej naslednji dan, po tem spolnem odnosu, sem se s strahom še toliko bolj zavedla, da bi lahko zanosila. Odhitela sem do lekarne in torej po 16-ih urah zaužila tableto Escapelle. Že naslednji dan po zaužitju tablete sem pa začela opažati povečan voden ter bel izcedek in z vsakim dnem je ta tudi obilnejši. Nikoli prej še tako.

Moja zaskrbljujoča vprašanja so torej naslednja in sicer da glede na to, da je velika verjetnost, da se je jajčece v tistih 16-ih urah vseeno lahko oplodilo, kakšna je možnost uspešne ugnezditve? Ali ta obilen, voden in bel izcedek lahko to nakazuje? Nikjer namreč nisem zasledila, da bi to lahko bil stranski učinek te tablete. Še mogoče za informacijo, stara sem 39 let. Že dvakrat rodila.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore in vas toplo pozdravljam.

Spoštovani,

zelo verjetno je sprememba vaginalne flore zgolj posledica začetka delovanja močnega progestagena, ki je v Escapellu. Seveda čez 2 tedna za vsak slučaj vseeno naredite še test nosečnosti, da se bo dalo še ukrepati tudi, če bi prišlo do zanositve. PKT je namreč uspešna “le” v 95% primerih uporabe.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close