Najdi forum

Pozdravljeni,

zanima me, kako je mogoce preboleti izdajstvo oz. dati skozi jezo, ki ob tem nastane.
V delovnem okolju delam z osebo, ki je izjemno nesigurna vase in zato manipulativna. S sefom imata poseben odnos, ki ga sestavlja opravljanje drugih sodelavcev.
Pred kratkim se je zacela zanimati za neko (meni dodeljeno) delo, ki se je izkazalo, da bo morda postalo zelo pomembno za firmo. Sefu je namerno povedala nekaj lazi o meni (eno je celo komentirala meni, ces, da je sefu povedala to in to). Stvar je v tem, da so te lazi ponavadi napol resnicne oz. namenoma obrne pomen stvari, tako da so za druge zelo skodljive (recimo recete, da ste utrujeni, ona bo sefu takoj razlozila, da ste leni in da se skusate izogniti svojim obveznostim itd). Posledica tega je bila, da je bilo delo meni odvzeto in dodeljeno njej.
Vem, da to vec pove o njej kot o meni. Vem, da je pomilovanja vredna oseba, ki je vsem nevoscljiva za vse in se neprestano primerja z drugimi. Toda posledice njene zahrbtnosti nosim jaz.
Zanima me, kako prebolim jezo in grem naprej? Tej zenski in sefu seveda ne zaupam vec nic in kmalu bom zamenjala sluzbo, vendar me se vedno jezi nepravicnost in zahrbtnost. Nocem pa, da bi mi jeza zaradi takih oseb unicila zdravje. Hocem jih povsem izkljuciti iz mojega misli/zivljenja.
Zanima me tudi kako se clovek ogne takim situacijam na najboljsi nacin?
Hvala!!

Tako, da v službi delaš in se pogovarjaš izključno in samo o tem kar je tvoj opis del in nalog za tvoje delovno mesto, pika.
Vem, suhoparno, turobno vzdušje, samo če imaš take manipulatorje za sodelavce žal ne gre drugače…. :/

Dober nasvet od Njega_…
Sicer je vse za nekaj dobro, na koncu koncev tudi take situacije, ki nas včasih zabolijo, nas v resnici samo zbudijo, ter nas začnejo spraševati o naših vrednosti,ciljih in na vsezadnje o (NE)smislu, o tem kaj recimo iščemo poleg takih lizunov in “sposobnih” šefovskih r!ti, ki se drugi drugim dokazujejo prek nekih fekalnih bližnjic, zakaj že moramo ali želimo biti poleg takih…

Lahko ostaneš v isti službi, če imaš možnost lahko jo tudi zamenjaš, lahko se tudi dodatno izobražuješ na področju, ki bi ga mogoče želela opravljati kot samostojna podjetnica, pač delaj na sebi, zraven še malo sanjaj, samo ne se obremenjevati, zaradi navadnih b*dal…

Ogniti takim situacijam se ne da. V vsaki službi boš naletela na podobne težave.

Predvsem zato, ker napako sodelavke prepoznaš in te moti. To kaže na določene značajske lastnosti, ki jih imaš. Veliko dela na sebi bo potrebnega, če boš hotela prebroditi težave.
Verjetno si kaj podobnega že doživljala ob bratu, sestri ali v šolskih letih. Sodelavka samo kaže na tvojo nepredelano bolečino iz najbolj nežnih let tvojega življenja. Ustvarja ti podobno situacijo, kot si jo nekoč že doživljala in ti vzbuja neznosno bolečino. Ampak sedaj si že velika in lahko nadziraš svoje misli in dejanja…

New Report

Close