Najdi forum

jetra?

Lani se mi je začelo pojavljati svetlo blato, letos pa se mi je to zgodilo že 4-5x. Splošno počutje je še kar, imam pa občasne slabosti, utrujenost, bolečine v trebuhu, trd trebuh, otekanje oči… Zanima me, če je možno, da imam okvaro jeter? Kaj bi še lahko bilo narobe?

Rada bi šla na samoplačniški pregled, ker imam s svojim splošnim zdravnikom slabe izkušnje in me zanima kakšen pregled bi bil tukaj najbolj smiselen in kje ga opraviti.

Spoštovani!

Svetlo (sivo belo) blato se pojavi pri zapori odtoka žolča v črevo. Pri vas bi to lahko bili tudi kamni v žolčevodu, ker se težava pojavlja občasno.

Najbolj primerna prva preiskava bi bila UZ jeter. Če ste iz Ljubljane, imate več možnosti: KC, diagnostični center Murgle…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ker imam pogoste bolečine v trebuhu, sem UZ trebuha imela nazadnje decembra 2000. Bil je b.p. Ali je za jetra kakšen poseben UZ?

Ker se belo blato sedaj pojavlja vedno bolj pogosto me seveda skrbi… Kakšen pregled bi še prišel v poštev poleg UZ?

Spoštovani!

UZ, ki ste ga opravili, pove vse tudi v zvezi z jetri. Če vam še niso opravili laboratorijskih preiskav, bi bilo verjetno smiselno pregledati t.i. jetrne teste, bilirubin in delovanje trebušne slinavke. Vsekakor se še naprej pogovarjajte z vašim zdravnikom in poizkusita ugotoviti, od kod svetlo blato (potrebno je ugotoviti, kako svetlo je).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close