jesenice
Pri nas je takšna situacija: hčerka stara 1 leto ima alergijo na jajca in arašide in so nam na testiranju rekli naj držimo še dieto na mleko vsaj dokler ne pridejo se krvni izvidi. No sedaj so prišli in ni pokazalo nobene alergije na KML. Rekli pa so da bova mogli priti tja da ji ga bodo tam začeli dajat. Sedaj me pa zanima če ima katera podobno izkušnjo in koliko časa naj bi to trajalo oz. koliko dni si na jesenicah da opravijo te teste?
Hvala lepa za odgovore.
ker je alergen v beljaku soroden alergenu v KM so vama svetovali da se izogibata tudi KM, pogosto se namreč pojavlja alergija na beljak in KM sočasno. če prav razumem so vama to svetovali po tem ko so opravili kožne teste.
verjetno bodo izvajali provokacijo z KM. mi smo v Mb to delali 3 dni
(vendar je pri nas dokazana alergija 2 stopnje na KM že 7 let-nespremenjena), z tem, da je lahko seveda na mojo odgovornost (ker bi lahko prišlo tudi do pozne reakcije), hčerka šla zvečer domov spat, zjutraj pa sva morali na vse zgodaj nazaj v bolnišnico. smo pa od bolnišnice oddaljeni cca. 10 min.
smo hodile domov po 20-h in se morale vrniti do 7.30.
tudi sama sem mati alergika in doma v širši bližini Jesenic, vendar na Jesenicah ne bi izvajala provokacije!
Glede testiranj sem doživela preveč negativnih doživetij, da bi jo tja sploh še kdaj peljala
kdo pa je alergolog na Jesenicah????
Ko je bila moja hči še manjša, ga sploh niso imeli in je vsak pediater nekaj vedel
lp, T.
Sinu so ugotovili alergijo na poljsko cvetje in plevel. Dobil je sirup Claritin. Ko sva imela probleme z bruhanjem so ga poslali na pregled v Ped. kliniko v Ljublani in mu vzeli kri. Izvidi so bili uredu. Naslednjič sva imela kožne teste. Naročili so mi, da naj mu en teden pred pregledom ne dajem Claritin in takrat je pokazalo, da je alergičen na mleko, jajce in arašide. To pišem zato, da boš vedela, če jemlje že kakšen sirup za alergijo…..marsikaj prekrije na testih.