Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Jemanje tablet Concor

Jemanje tablet Concor

Pozdravljeni!

V mesecu februarju sem imela epizodo nadprekatne tahikardije. Zatem sem opravila pregled pri kardiologu (ekg, ultrazvok, obremenitveni test), kjer ni bilo posebnosti (ugotovljen je bil sicer prolaps sprednjega lističa mitralne zaklopke z blago mr, za kar pa je kardiolog rekel, da ni nič kritičnega). Krvni testi so bili v redu. Po navodilih kardiologa sem začela jemati tablete Concor 1.25 mg. Jemala sem jih štiri mesece, v tem času nisem imela nobenih težav z utripom. Na kontroli pri kardiologu sem zato vprašala, ali lahko preneham z jemanjem tablet Concor, pa je rekel, naj jih še kar naprej jemljem vsaj še 6-8 mesecev (v odmerku 0,625 mg) potem bomo pa videli. Zanima me, zakaj moram Concor še jemati tako dolgo, ko pa razen epizode tahikardije v februarju nisem imela nobenih drugih težav. Ali lahko z jemanjem tablet preneham ter jih v primeru, da se mi zadeva ponovi spet začnem jemati ali moram tablete jemati ves čas? Hvala za vaš odgovor.

Jemanje tablet Concor je ponavadi dolgoročno, saj gre za zdravljenje kroničnih bolezni. Prenehanje, brez nasveta zdravnika, ne priporočam. Odmerek 0.625 mg je res minimalen zato sem mnenja, da nadaljujete z jemanjem. S tem preventivno delujete na.pojav epizod tahikardije.

New Report

Close