Najdi forum

jemanje KT

Hej, začela bom jemati KT yaz in sicer pričakujem začetek menstruacije nekje v petek naslednji teden. zanima me, če recimo dobim menstruacijo v petek zjutraj in vzamem tabletko ali me bo do večera že zaščitila?

Če začnete jemati KT ob začetku menstruacije, ste zaščitena od 1. dneva dalje.

In bom torej ob zacetku jemanja kt isti teden se krvavela?

Ja pač menstruacija. Zato ste tudi zaščitena od prvega dneva dalje, ker je sluznica v maternici v fazi luščenja. Hvala za tako zaščito, a ne? 😉

Pozdravljeni!

Na nekaj forumih sem prebrala da ce KT ne vzames do petega dne menstruacije, zascita samo s tabletkami kar do naslednje mestruacije ni dovolj!

Je to res?

Vi namrec pravite da je po sedmih dneh ze dovolj oz. da popolnoma deluje kajne?

In ni potrebna dodatna zascita (kar se tiče neželene nosečnosti)? Vem da tabletke ne ščitijo pred SPB.

Zanima me tudi ali je za telo slabse ce tabletke pricnem jemati izven obdobja menstrucije?

Ze vnaprej se vam res lepo zahvaljujem za odgovor!

Če tabletke začnete jemati izven menstruacije, ste polno zaščiteni šele po 7 dneh. Za telo je boljše, da začnete jemati KT med menstruacijo, ker si tako najmanj zmedete ciklus krvavitev. Za zaščito pred SPB vedno priporočamo kondom, ne glede na KT.

Pozdravljeni,
prvič bom jemala kontracepcijske tablete, če prvi tablet vzamem izven časa menstruacije(menstruacija ni redna lahko se ne pojavi 2 meseca) sem zaščitena po 7 dnevu, zanima me ali jem kt do konca paketka in se potem pojavi menstruacija ali moram vmes prekiniti da pride.v primeru da pride menstruacija na njen prvi dan začnem z novim zavojčkom ali nadaljujem s prejšnjim?
najverjetneje porabim cev zavojček in nato novega?
hvala lp

Tabletke začnete jemati kadarkoli in jemljete cel zavojček do konca. Zaščiteni ste oo 7. dneh rednega jemanja. Ne vem sicer katere KT imate, ampak , če je predpisan 7-dnevni premor, ga naredite po koncu škatlice.

New Report

Close