Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija je to lahko alergija?

je to lahko alergija?

Pozdravljeni,

Imamo 3 tedne staro punčko, ki jo hranim s svojim mlekom po steklenički ter občasno dodam Novalac, saj nimam dovolj mleka. Zadnje dni krčevito joka skoraj cel dan, vendar ni lačna, je previta, carkljamo jo, skratka nekaj se dogaja z njenim trebuščkom. Ali ima katera izkušnje, da bi to lahko bil znak alergije na mleko oz. jajca? Nima pa izpuščajev in se ne praska…Pri prehrani zelo pazim, do danes pa sem jedla tudi mlečne izdelke in izdelke, ki vsebujejo jajca.

Hvala in LP,

Popo

Mogoce je alergija. Ukini mleko za 1 teden in ce ne bo boljse, ukini za nekaj dni psenico, jajca itd…Se splaca, ker bos mogoce preprecila, da se alergije se bolj razvijejo.

krči pri tako majhnih otrocih so običajno normalni, glede na to da že dodajaš adaptirano mleko, pa bi lahko bil vzrok tudi v tem.

zanima me, če imaš otroka starega tri tedne, še nista bili na prvem sistematskem pregledu, kako potem veš da ji tvoje mleko ne zadostuje,
in da moraš dajati dodatek?

v lekarni se dobijo sab simplex kapljice, so proti napenjanju, vendar ne vem če se jih lahko daje že tako majhnim. ko je bila moja hči še dojenček, mi jih je lahko pediater napisal na recept (tega je že 6 let), napisala mi jih je na 1.sistematskem pregledu.

kar se tiče krčev zaradi alergije na hrano pa tako: hči ima od rosjtva alergijo na kml in beljak, ker sem izključno dojila je imela krče vedno kadar sem pojedla kaj prepovedanega, vendar takrat tega še nisem vedela, saj so alergijo potrdili šele pri 9 mes. pogosto se je potem, ko je že trdno spala, zbudila, jokala, kričala,.., to je lahko trajalo tudi celo uro, z presledki, ko so krči popustili pa je zaspala, vendar se je to pojavljalo tudi ponoči. zaradi neprenašanja določenih hranil, je imela nevrodermitis in težave z odvajanjem blata (bila je zaprta). sama sem ves čas dojenja (22 mes), pila vsaj 3 litre otroškega čaja (janež+ kumina+kamilice) na dan, če ji je koristilo ne vem, škodilo ji zagotovo ni. sama je čaj pila le po žlički, saj je od prvega dne zavračala stekleničko in dudo.
glede na to, da že dodajata adaptirano mleko, verjetno po steklenički, ji lahko daš manjšo količino čaja po steklenički, vendar ne sladkanega, mogoče bo koristilo. sicer pa se pogovori z pediatrom. prijateljice, ki niso imele težav zaradi alergije na hrano, so mi povedale, da so njihovi otroci imeli krče do nekje 3 meseca starosti, vendar se niso nikoli zbujali zaradi krčev.

Živjo!
Tudi sama sem morala 3 noči po porodu dodati mleko (zadnjo noč v porodnišnici sem jo dojila 4 ure, doma pa naslednjo noč 5 ur). Sicer si preberi, prosim, knjigo Vse o dojenju. Mame na forumu pišejo, da so dodajanje mleka ukinile.
Sama sem se zelo držala seznama hrane iz porodnišnice in nisem jedla nič drugega, niti ne surove zelenjave, sadja nikoli nič. Moja je hud alergik, vendar krčev ni imela, se je pa cele noči napenjala tako glasno, da nisem skoraj nič spala.
Ne vem, od kod si. Namreč v Škofji Loki se dobijo avstrijske kapljice proti krčem v lekarni Arnika, da ni treba v Avstrijo. Tudi vitamin D se tam dobi. Moja je dobro prenašala Plivit D, Krkinih pa ne, je dobila krče, ko je bila stara že 8 mesecev. Ti jih še ne daješ, vendar če boš imela potem z uvajanjem vitamina težave, se spomni na Arniko.
Jaz ne bi kuhala čaja iz kamilic, sicer nisem nikoli do 7 meseca dodajala nobene druge tekočine, kot samo moje mleko. Ko sem ji začela kuhati janež in kumino, je bila v madežih, zato sedaj pije samo prekuhano vodo.
Kapljice proti krčem baje blažijo težave, vsaj tako pravi sorodnica, ki je tudi že zgodaj začela dajati te kapljice, jih pa ne odpravijo. Poskusi se res odpovedati najpogostejšima alergenoma, kot so ti že svetovali. Če bo bolje, vztrajaj, drugače ni treba. Izključno dojeni otroci ne potrebujejo dodatne tekočine.
Lep pozdrav in uživaj v dojenju!

Sprejmni moje iskreno opravičilo za napotke o dojenju. Sama sem bila vesela, da jo lahko dojim, zato sem prezrla, da se ti trudiš s stekleničko. Še enkrat se ti opravičujem. Ne zameri. Lp

New Report

Close