Najdi forum

Imam tri let starega sinčka. Govori lepo in zelo veliko. Z njim se veliko ukvarjamo, pogovarjamo, … Že nekaj časa opažam, da ko želi nekaj povedati, se mu zatika … Npr.: “Sem bil, bil, bil, na letališču, pa, pa pa, sem, sem, videl, …itd.” Kot da mu možgani hitreje delajo kot lahko govori. Zaenkrat nisem nič ukrepala, niti ga nič ne opozarjam … kaj mi svetujete, gospa Ptera?

Hvala za odgovor!

Stela,

to še ni pravo jecljanje. Logopedi ga imenujemo razvojno in je običajno prehodno. Res je, da se pojavi zato, ker otrokovi možgani prehitevajo otrokovo govorno- motorično spretnost.
Nekaj več pa na:
http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=9415

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Tudi naša punčka je v tem obdobju jeclala tako kot vi opisujete. Kmalu je to izginilo. Pri pravem jecljajnju se otroku zatika na prvi čki, poleg tega pa dela grimase.

Bilo je neko obdobje se spomnim,je že veliko let nazaj,ko je moj sin imel enaki problem.Čez noč je nastal in čez noč je izginil.Nikamor nisem šla,ker sem predvidevala,da ni nič resnega.
Ko je hotel kaj na hitro povedati,se mu je najbolj pri začetnih črkah zaletavalo in ni mogel “speljati”.

New Report

Close