Je to alkoholizem?
Mislim, da spet ni neke panike – če malo preračunaš ti pride dober dcl martinija na dan, ki je le malo močnejši kot vino, 0,7 dcl žganega in pol pira – če pretvoriš vse v bolj znano “valuto” pir, je to 2,5 pira/ dan. Mislim, da ni neke panike, si pa le najdi neko motivacijo in športaj 2-3x na teden, pa te bo potem minilo tudi do toliko pijače ko boš videl, da se slabše počutiš ob športanju.
Poskrbi torej, da bo prišlo do vstajenja (iz kavča…)
Kaj, če bi zdaj preizkusil svojo moč in danes nehal. Tako bodo možganske celice ostale nepoškodovane in ti se boš prenovil. Mogoče šampanjec za nazdravit, pa nič več.
Pa šnops tako grdo smrdi pijančkom iz ust.
Daj si drugačno darilo sebi. Poskusi trezen uživat. Saj te razen alkota še kaj privlači, ali pač.
Mislim, da si že zabredel in si odvisen od alkohola, glede na to, da praviš, da si napet dokler nekaj ne spiješ. Telo ti že daje znake, da je odvisno.
Ker sem bila nekoč svojka alkoholika sem videla svašta in ti priporočam, da se izogibaš osebe, ki tudi sama rada cuka, ker to vaju bo potegnilo v brezno. Obkrožit se moraš z ljudmi, ki ne pijejo. Naredi si plan (mislim, da si ga delno že), določi datum kdaj boš nehal in se tega tudi drži. Bodi sam sebi močna opora. In ko se boš odločil, vedi, da je treba ves alkohol umaknit iz stanovanja in 0 je 0. Niti požirka več. Spomnim se stavka iz knjige za zdravljene alkoholike in gre tako nekako: zdravljen alkoholik nikoli ne more ostati zmerni pivec, ampak vedno samo alkoholik.
Glede na to, da si se odločil, da boš prihodnje leto nehal, ti res želim vse dobro in vzdrži, če pa ne bo šlo, pa poišči pomoč.
Ne si mislit, da na takih količinah ostaneš, če nadaljuješ v tem tempu. Razlog pa nikoli nima veze. Veselje, žalost, dolgčas… za vsako stanje se najde razlog za “kozarček”.
In ja, ful smrdite, pivci alkohola, samo sami sebe ne vohate. Moj se je lahko v špegel gledal, pa je imel občutek da je čisto trezen (čeprav se je opotekal in gledal navzkriž).
Pa še nekaj. Samo razmišljanje o tem, da si morda alkoholik, še ne reši nič. Začet moraš delat na sebi in to ta trenutek. Prenehat pit pa konec. Po 3 mesecih abstinence še ne moreš naredit nobenega zaključka. Čim spiješ prvi kozarec si na istem, kjer si nazadnje nehal. In potem se to samo še stopnjuje, zavedaš se pa vedno manj. Ker si samski je še toliko večja možnost, da se sam ne pobereš.
Iskreno ti želim vso srečo! Predvsem pa voljo, da pri sebi tole še pravi čas spremeniš.
Mislim, da spet ni neke panike – če malo preračunaš ti pride dober dcl martinija na dan, ki je le malo močnejši kot vino, 0,7 dcl žganega in pol pira – če pretvoriš vse v bolj znano “valuto” pir, je to 2,5 pira/ dan. Mislim, da ni neke panike, si pa le najdi neko motivacijo in športaj 2-3x na teden, pa te bo potem minilo tudi do toliko pijače ko boš videl, da se slabše počutiš ob športanju.
Poskrbi torej, da bo prišlo do vstajenja (iz kavča…)[/quote]
Čez poletje, ko smo betonirali, je bla minimalna koncentracija 3 štamperli domačice in 5-7 pirov dnevno…pa sem še daaaaaaaleč od a.a.
Oboleli antialkoholičarji bi pa tegale trota, ki je komaj probal nekaj alkohola dnevno, poslali kar na a.a. ???
Še en samski, ki bi mu včasih pasala družba ob kakem kozarčku ali dveh. Če si zainteresirana, piši na: [email protected]
Vsak, ki mora spiti vsaj dve enoti alkoholne pijače na dan, je alkoholik… Študije, debate, primeri iz realnosti….
Avtorja tudi bolj pritegne trenutno alkohol, kot pa karkoli drugega – zato mu daje prednost, govori, da se bo “odvajal” po novem letu”, ker je ugodje in užitek pač prevelika skušnjava v primerjavi z užitkom alkohola in nezavedanjem, da drsi v še globjo odvisnost. V bistvu si trenutno polni primanjkljaj na čustvenem področju – ker mu je družba alkohola ob večerih ljubša, kot karkoli drugega bolj zdravega.
To je enako, kot pri tistih, ki se prenajedajo, prenažirajo po domače, ker si s tem tolažijo primanjkljaj na čustvenem področju. To je drsenje v odvisnost – pa naj bo droga alkohol, ali hrana. To so zasvojenosti. Pa če si še tako zatiskate oči in se prepriujete, da ni res.
Moj fant je fizični delavec in spije – v dveh dneh en liter janževca. To pitje janževca je prav pogosto, ponavadi po službi. Ne vem, ali je to alkoholizem? Mene ne posluša, ko mu pravim, da mi to ni všeč. Poleg tega še kadi. Noče kadit ven. Vonj pa se širi po celem stanovanju.
Skrbi me alkohol. Ali je odvisen?
Nujno prosim za odgovore.
zaskrbljena
1. To je alkoholizem
2. kajenje je odvisnost.
Kratek test za ugotavljanje alkoholizma:
ali lahko odneha pit recimo za 4 mesece?
Če ne, je odvisen.
Ali lahko neha kadit?
Vprašanje zate: koliko je tip, ki pije, kadi in še kadi v stanovanju, kar tebe očitno moti, spoštljiv do tebe, če te niti ne posluša in vse to počne?
To je že dobra pot do alkoholizma.
Sam sem tudi samski, pa več ne pogledam alkohola, več kot eno leto nič ne pijem in mi alkohol že dobesedno smrdi in vsi, ki ga pijejo.
Poznam enega, ki sem mu včasih rekel prijatelj, vidim kaj dela alkohol z njim.
Zgubil je službo, izpit za avto, doma izvaja teror nad svojo mamo ker rabi denar za pitje.
Še ko je delal je vso svojo plačo zapravil za alkohol, celo med odmorom za malico je šel v gostilno pit.
Na zdravljenje noče, tako da je vse izgubil, celo prijatelje.
Edino se mi smili njegova mama, si ne upa nič proti sinu reči, se ga boji.
Smo ji svetovali, naj mu kufre postavi pred vrati in adijo, če bi bi pa kaj norel pa poklicat policijo, ker s alkoholikom moreš na trdo.
Če si po službi napet in nočeš biti alkoholik in se ti ne da športat je tu še ena univerzalna rešitev vseh težav. Marihuana. Sproščen boš, neškodljiva za telo je in ne moreš ratat odvisen. Edini problem je, da boš moral najti dilerje in vsakič ko boš kadil se boš počutil kot kriminalec. Tak je ta sistem.