Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Je to alergija na prah?

Je to alergija na prah?

Pozdravljeni,

prosim za vaša mnenja; namreč v zadnjem mesecu sem že tretjič na bolniški, sumim pa, da je moje stanje povezano s prahom, saj se v službi, kjer delam, selimo in zaenkrat tudi delamo v istih prostorih. Selimo predvsem knjige in podoben material, nekatere že 70 let niso bile očiščene.

Moje težave pa so naslednje; začne me boleti in srbeti v predelu sinusov, glava postane težka, nato se pojavi izcedek iz nosu, vročine ni.
Stanje traja kakšnih 5 dni, doma se umiri. Ko se vrnem v službo, se čez nekaj dni spet začne. Nisem edina s temi težavami, ker nekaj sodelavcev toži za podobnimi simptomi.
Nikoli prej še nisem imela alergije.

Hvala za vaša mnenja.
in lp.

Po moje so prej kake pršice, ki se naselijo v preprogah, tapiciranih stolih ipd oziroma izločki pršic.

Precej nazaj sem v neki tovarniški knjižnici opazil podobne simptome ob stiku s starimi knjigami, ki jih dolgo ni nihče pregledovali ali listal.
Seveda je možno tudi, da je ta prah okužen s pršico.
Sam sem alergičen na hišni prag, a mi le-ta ne škodi povsod. Na neki kmetiji sem preživel precej časa, prahu kolikor hočeš – znakov alergije pa nisem opazil.
Zanimivo, da mi tudi prah, ki je na senikih ne škodi, zelo pa me dražijo npr. posušene regratove lučke, celo dušiti me začne.

New Report

Close