Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Je to alergija?

Je to alergija?

Naša 12 m punčka je v ponedeljek dobila rdeče pikice na par mestih na telesu. Prej ni še imela nobenih podobnih zadev in je sicer zdrava. V torek smo ravno imele posvetovalnico; pediatrinja je menila, da je vmes kak pralni prašek ali kaj podobnega; dobila Claritin, 1/2 žličke na dan. Danes, četrtek, je stanje nespremenjeno.

Kar pa me moti je to, da te pikice (v bistvu so večje, recimo kot pri piku komarja) niso stalno na nekem mestu, ampak “potujejo”. Recimo, zdaj ima tri na trebuhu, čez dve uri pa jih ne bo več tam, se bodo pa pojavile recimo na nogicah, kjer jih zdaj ni. Največ jih je pa na predelu vratu, po ličkih in v predelu pleničke.

Hvala.

v predelu pleničk je lahko tudi plenični izpuščaj. sicer pa ja tako zgleda tudi pri alergiji. ste morda zamenjali plenice, ali pa se je pojavil pod pleničkami ko ste načeli nov paket istih ki ste jih uporabljali že prej ( lahko je kakšna spremema v izdelavi). drugje po telesu ni od pleničk, je kaj druga, ki je lahko tudi alergija.

Sem pozabila povedat: nismo zamenjali pralnega praška, ne pleničk in tudi jedla ni nič, česar še ne bi. Plenični izpuščaj bi izključila, ker se mi zdi, da je drugačnega videza (ga je imela starejša hčerka).
Kot pravim, zmotilo me je to “potovanje” pikic…

New Report

Close