NI STATUSA NI PANIKE??? Je status in je panika!.
Zavarovalnica VZAJEMNA s prvim stavkom reklamira svoje storitve. A žal je tako, da je status in je panika.
Do oktobra meseca bi lahko imel staus študenta, a sem dobil zaposlitev in sem se zaposlil. Uredil sem delovno knjižico in obvezno zavarovanje. Le zaradi časovne stiske nisem takoj uredil tudi prostovoljnega zavarovanja.
Minilo je nekaj tednov in sem takoj poskšal uredit še to. In PANIKA se začne. Na VZAJEMNI so povedali tako: ker nisem takoj uredil tudi prostovoljno zavarovanje moram sedaj plačevat tri mesece in v tem času NISEM zavarovan??? Torej nekaj plačam, a zato ne dobim čisto nič! Kako se pa temu reče vsi vemo.
Razumem da nekateri to izkoriščajo in so potrebni določeni ukrepi. Skrajno nepošteno pa se mi zdi, da to izvajajo tudi z dijaki, ki so na začetku svoje poti in jih enačijo z osebami, ki so že pred pokojem.
Vem, da boste rekli, da lahko grem drugam, a konkurenca se mi zdi na tem področju vseeno na nuli.
Zato vsi dijaki pazite kako si zadevo uredite in ne zaletite se v prvo tarčo. 65 € ni veliko, a vseeno veliko preveč, če za to ne dobiš NIČ!!!
Lep pozdrav in toplo in varno poletje!
Pozdravljeni,
več ali manj ste vse že sami ugotovili.
Čakalna doba je pač zakonsko predpisana in zavarovalnice jo moramo upoštevati. Kot ste že napisali je namenjena predvsem tistim, ki bi želeli to izkoriščati, pri teh zadevah pa je vedno zraven tudi nekaj “kolateralne” škode.
Obregnil pa bi se ob vašo ugotovitev o konkurenci, ki je očitno ne poznate. Sklenili ste zavarovanje, katerega vsebina je zakonsko predpisana, zato je popolnoma enaka pri vseh ponudnikih. Tudi cena se ne razlikuje niti za euro na mesec. Razlike so predvsem v dodatnih ugodnostih, ki jih konkurenca kar veliko ponuja.
Torej dijaki pazite ! Preden se zaletite v prvo tarčo, preverite ponudbo pri vseh zaavrovalnicah in zagotovo vam nato ne bo žal.
Lep pozdrav,
Matjaž Novak
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.
Res hvala za hiter odgovor. Na Vzajemni še niso odgovorili in tudi dvomim da sploh bodo.
Moram paostro oporekati vaši trditvi; če na kratko povzamem, da tako mora biti??? To seveda sploh ni res. Če nekaj plačaš IN ZATO NIČ NE DOBIŠ je nekaj najslabšega kar je lahko in tako je lahko le pri nas ali na kratko kakšni banana republiki!
Kot sem rekel bi bili lahko vsaj toliko pošteni, da tiste tri mesece ne plačuješ. To je v nasprrotju z vsemi predpisi ter pravnimi in tudi MORALNIMI normami.
Kaj takšnega se lahko izmišljajo le sebjkti ki so država v državi.
Gospod Matjaž, razmišljam o prklicu pred tednom sklenjenega zavarovanja in sklenitev pri kakšni drugi zavarovalnici. Kaj vi menite o tem? Svetujete, da to storim ali naj ostane tako.
Lep pozdrav in hvala lepa.
Pozdravljeni,
zakon je pač zakon in treba ga je spoštovati.
Seveda pa ima lahko vsakdo svoje mnenje o njem.
Sklenjeno zavarovanje pa lahko prekinete po enem letu (spet zakonsko določilo).
Lep pozdrav,
Matjaž Novak
TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.