je še rešitev?
Vsem ki ste imeli izkušnjo dobro ali slabo…..
Star sem 34 let Imam partnerko s katero živim 6 let. Imava štiri letno hčerko in….skoraj vse. Razen srečnega zakona. In ko gledam mojo hčerko in partnerko, ki jih ljubim mi je groza če pomislim da vse to kar sva z partnerko zgradila zavržem stran. Vendar ne vem več kaj naj naredim. Najine težavae so se začele pred štiri leti z rojstvom najine hčerke. Vso svojo energijo, ki sva jo imela oba in ljubezen sva dajala njej. Ona se je ohladila v postelji in….tudi drugače. To zadnje sem izvedel kasneje. Torej v teh zadnjih štirih letih sva imele telesne stike, ki bi jih lahko preštel na prste obeh rok. Manjše zanimanje pri njej sem se razlagal kot najbrž vsi moški. Ženska se po porodu spremeni. Nisem tip, ki bi začel žensko siliti v nekaj. Čakal sem in upal da se bo zadeva spremenila. Mogoče bi še sedaj čakal in upal, če ne bi slučajno izvedel da me je ona vsaj zadnja tri leta varala z drugimi moškimi. In to lahko rečem skoraj neznanci. Marsikateri moški bi rekel dosti…no jaz nisem. Mojo še vedno ljubim, čeprav več ne vem kje najdem še ta čustva do nje. Večkrat mi reče, da smo vsi moški isti. Hočemo jih položit in to je to. Vendar..želel sem si samo nežnosti In to sem ji tudi povadal. Dal sem ji čas, da najde tisto strast, ki sva jo nekoč imela.No, tega še sedaj ni našla. Na koncu me je vse skupaj pripeljalo do iste pozicije., samo v obrnjenih vlogah. Našel sem …punce(množina)…bistveno mlajše od mene, s katerimi sem iskal tisto kar nisem našel doma. Iskal sem samopotrjavitev. Našel sem jo.In na to nisem ponosen. Ponosen bi bil, če bi lahko rešil zvezo in družino. Vendar moči mi zmankuje……
Žal ni vse odvisno samo od tebe. Tudi ona bi se morala truditi za dom in družino, sta dva (trije) v zakonu.
Drugače ti pa rečem, da si karakter. Odločitev je tvojih rokah, veš tu ti lahko svetujemo vsak drugače. Nekdo ti bo rekel, da jo pusti takoj, da je pras***, da si te ne zasluži, da si ti zaslužiš eno ki te bo imela rada,……..pa tak naprej.
Sranje pa je če jo ti še imaš rad.
Upam da boš porihtal tak kot si želiš.
Pozdravljen,
imam vele težave v izven partnerski zvezi, vendar niti malo podobne tvojim. Živim s partnerjem, ki me tako potrebuje, da mi onemogoča, da bi se razšla, kljub temu, da mi pripisuje vse najslabše lastnosti.
Zakaj sem to napisala? Ker pogosto ne vemo kaj prazaprav želimo! zakaj smo taki, zakaj tako delamo. Ali imamo premalo čustev, premalo zananja kaj v resnici smo in akj lahko komu nudimo? Jaz sem na to temo prebrala veliko knjig. Vzela sem si čas in premislila. Edina rešitev je, da se razideva. Potem bi čez čas morda lahko začela popolnoma znova. Bilo bi………. vsekakor bolje. Jaz od najine zveze ne pričakuje nič več. Kaj pa pričakuješ ti od tvoje partnerice in zveze z njo? Vzemi si čas! Pojdi sam med prijatelje in opazuj, razmišljaj,..Potem si odgovori! Veselilo me bo, če se boš še javil.
Nena
Andrej res si karakter in v zelo nezavidljivem položaju.
Težko bo, a žena ve za tvoje aferice. Kaj ona meni o nastali situaciji? Kakšne so njene želje in cilji? …..
Vzemita si čas za odkrit pogovor in predvsem trezen razmislek. Je bolje, da živita skupaj in vzgajata otroka ter sta oba nasrečna (otrok to zanesljivo čuti)?
Res ti želim, da bi rešil nastalo situacijo. Pa veliko sreče