Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija je potreben pregled pri zdravniku?

je potreben pregled pri zdravniku?

Spoštovani!
Stara sem 25 let in izhajam iz družine v kateri so bolezni srca stalnica. Pred kratkim sem prebolela angino, pa tudi v začetku novembra sem bila udeležena v prometni nesreči, ki je kot posledico pustila lažjo poškodbo vratu. Prejšnji teden pa so se mi pojavile bolečine v predelu srca; torej v prsnici in v hrbtu. Bilo je kot, da bi mi nekdo “zabadal” iglice, obenem pa me je tudi dušilo oz. imela sem občutek kot da sem v preši. Imela sem tudi vrtoglavice, ki pa so k sreči kmalu ponehale. Srce mi je bilo hitro in neenakomerno, kasneje pa se imela občutek kot da mi drgeta- ponavadi sem imela tak občutek pri povišani temperaturi, ko je srce bolj slabotno. Ta občutek slabotnosti srca pa me še vedno spremlja in ne vem ali naj ga pripišem bolezni ali pa tudi prevelikemu stresu, ki me spremlja vsakodnevno. Ker se zares bojim, da ni kaj narobe, kajti v teh “napadih” pomislim na najhuje, se obračam na Vas in na Vaše mnenje. Hvala!

V postu sta dva podatka, ki zanesljivo kažeta na možnost, da so vaše sedanje težave pri srcu funkcionalne (psihične) narave.

Stres zaradi preživele prometne nesreče in stres zaradi dnevnih obveznosti.

Ostali podatki ne kažejo na organsko bolezen srca. Če se stanje ne bo popravilo, bo morda koristno zdravljenje s tabletami Propranolola.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close