Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Je moj možiček lahko zraven…

Je moj možiček lahko zraven…

..pri merjenju nuhalne svetline?

Glede na to, da sem noseča prvič in da s tem nimam nobenih izkušenj, bi vas prosila za informacije.

Nekje sem zasledila, da se to merjenje opravi z vaginalnim UZ. Mene sicer ne moti, da bi bil moj dragi prisoten, ne vem pa, če zdravnica to dovoli. Na pregled sem naročena v Ljubljanski Porodnišnici.

Fino bi mi bilo, da bi bil on zraven, da bi torej tudi on imel to izkušnjo videti najinega otročka v celotni velikosti, saj če imam pravilne informacije se na kasnejših UZ, ki jih opravijo čez trebuh ne vidi celega ploda. No, saj panike ni nobene, bo pa itak čez sedem mesecev videl svojo “stvaritev” v živo 🙂

Skratka, drage nosečke, maksimalno uživajte in se zabavajte!

Lp,

Tanja

Merjenje NS se ne dela vaginalno, ampak te po trebuščku namažejo z gelom in ti z UZ (senzorjem) podrsajo po njem. Mož je lahko prisoten.

Jaz sem imela danes moža prisotnega tudi na vaginalnem UZ, pa ni ginekologa nič motilo.

Srečno

N

Če si naročena v lj. porodnišnici, prinesi s sabo video kaseto in zastonj ti bodo posneli celoten ultrazvok. Mož pa je seveda tudi lahko zraven.

Meni so celo rekli, naj moža pripeljem zraven, če želim (in sem ga).

Nada, UZ pa so mi pri merjenju nuhalne najprej opravili preko trebuščka, ker pa je bil takrat moj plod zelo “globoko”, se je ginekologinja odločila za vaginalnega. In dobila vse potrebne podatke.

Hvala punce!

Z informacijami ste me res lepo razveselile, tako da zdaj oba komaj cakava ta pregled.

Lepo se imejte še naprej!

Tanja

Draga TanjaB,

kdaj pa imaš rok?

Živjo, Bejbika!

Rok imam 31. maja. Po datumu zadnje M. so mi sicer določili 24.maja, vendar je očitno ovulacija nastopila kasneje, tako da je plod en teden mlajši.

kako je pa pri tebi?

Lp, Tanja

Jaz ga imam 6/6/03, pa me zanima kdaj imaš NS? Meni je g. rekla, da imam še čas. Kako si pa drugače?

Hojla!

G mi je rekla, da naj grem enkrat od sredine novembra do konca novembra. Naročila sem se 17.11., zato ker mi takrat res najbolj ustreza.

Sicer sem pa odlično, upam, da bo tako tudi ostalo. kako si pa ti?

Lep dan še naprej,

tanja

New Report

Close