je katera poskusila nardit sojin jogurt doma?
imam mašino v omari že skoraj eno leto, pa se nisem sprvaila ga delat. nekako ne vem kako. vem da je treba dat not mleko pa kot piše gor bi naj dal še jogurt ali druge kulutre. samo mi ni janso če bi to z sojinimi izdelki ratalo in če ne jogurta potem katere kulture naj dam, ko pa otrok ne sme niti mlečnokislinskih bakterij.
saj navodila so, samo se mi zdi da bi to bolj delovalo z navadnim mlekom. nam pa tak jogurt ne bo koristil ne vem kaj.
no skratka ima katera preizkušen recept.
Sojin jogurt delam doma in je SUPER!
Sojino mleko kupim v Eurospinu (najcenejse) ali Hofru (BIO+najcenejse) in potem das noter eno do dve zlicki jogurtove kulture. Katerikoli navaden jogurt je OK. Jaz dam Bio navadnega. Lahko pa je tudi kefir. Najbolj vsec mi je BioGurt mlekarne Kele, ker vsebuje laktobaciluse, Bifiduse, kefir in se eno klasicno jogurtno kulturo. Je bolj kisel, kar mi je vsec.
Prebava dela bolje, kot kdajkoli, pa sva vedno pojedla veliko jogurta.. Razni sadni “umetnjaki”, z vecmesecnim rokom trajanja so zame osebno en grd marketinski “nateg”.
Tudi razni pripravki a la “Actimel”, pri meni niso imeli nobenega efekta.. saj kako pa bi ga, ce baje te jogurte in mlecne izdelke obsevajo, preden gredo v prodajo..
v eleclercu imajo od sojasun sadne jogurte, moja obožuje bananinega. v paketu so 4 jogurti, skupna neto teža 400g, cena pa nekaj nad 2€.
v intersparu pa imajo od valsoje, v paketu dva jogurta, skupna ento teža nekje enaka. dobiš pa z nekimi okusi in navadnega belega, tega kupujemo mi. cena je nekje ista.
oba najdeš v hladilniku, kjer imajo dietne proizvode, in od sojasun ima relativno kratek rok uporabe, do dva tedna.
sicer pa probiotične sojine napitke (ala actemil) in tudi jogurte kupujem še v A, v Merkurju.
upam da ti kaj koristi. ja desertov pa tudi mi ne kupujemo, ker jih noče jest.