Najdi forum

Pozdravljeni,
ime mi je Mirjana,imam 28 let.Sicer sem podnajemnica(na črno) v Ljubljani,saj je nasilna,grozna mati prodala stanovanje in me pustila na cesti.Samo na papirju sem stalno prijavljena v Novem mestu.Sicer sem se prijavila na zavod za zaspolovanje,skušam doštudirati.
V Ljubljano sem prišla iz Novega mesta,saj sedaj ločeni starši to meni,starši namreč, nikoli niso bili.Bili so nasilni,kruti.
Jaz hodim spat z muko,saj se sprašujem zakaj pri 28-ih še NIMAM NIČESAR SVOJEGA????SEM PODNAJEMNICA,NIMAM ŠE NAREJENEGA FAKSA,NIMAM NIČ,LE DOLG NA BANČNI KARTICI(KI JE BLOKIRANA),ŽIVIM OD SOCIALNE PODPORE.Pa tako lepa,in talentirana sem.A žal neuspešna.Pa tako dobra in humana,z občutkom za ljudi.Januarja sem dopolnila 28 let in sem dejansko zguba.Imam fanta,ki živi na Dolenjskem.A ga ne ljubim.Imam ga zato,da me nekdo pokliče.Da nisem sama.Tam,v tistem kraju,se ne vidim.A še vedno vztrajam v tej zvezi.On mi ne paše,saj me kritizira glede vsega.Čeprav ga skrbi zame.A še vedno me kritizira.Počne tisto,kar so mi počeli starši(te besede si ti ljudje sploh ne zaslužijo).Kaj naj storim?Kje začeti?Saj se bom potrudila narediti faks,saj iščem službo,a je ne dobim s srednjo gostinsko šolo.
Saj bi morala pri 28-ih biti uspešna,a nisem.Saj vem,da sem enaka drugim ljudem,a imam občutek manjvrednosti.
Kaj naj storim?Naj živim?Naj upam? Na kaj?
Mirjana

Draga Mirjana,

Kot zunanji opazovalec ti bom opisala kako vidim situacijo, nasveti pa sledijo.

1. Pri 28 podnajemnica, na črno, praviš, da si obupana, ker nimaš nič.
Dejstvo, da bi imela pri 28 svoje stanovanje, hišo in pa psa ni realno. Nič ni narobe s tem, da si podnajemnica, v današnjih časih si kar tako iz neba ne da kupiti stanovanje. Živiš sama, to naj ti bo podatek, ki kaj šteje. Nisi nekje mamina hčerkica.

2. Starši
Žal si jih ne izbiramo sami, v tvoji situaciji je kar je. Veš samo le to, da takšna mati ti ne boš. In ne glej nazaj, si samostojna zrela oseba, ki pač hočeš nočeš nisi dobila dovolj ljubezni, si se pa tega rešila. Zamiži včasih na eno oko in si predstavljaj, da so tvoji starši mrtvi, no vidiš, lahko bi živela brez njih.

3.SLUZBA/FAX
Ne glede na to, kako daleč si na faxu in zakaj ne, vsako delo je častno in ker imaš gostinsko šolo, ne verjamem, da dela ne moreš dobiti. Pač delaj v kakšni luštni kavarni ali v kakšnem gostinskem obratu, dokler ne dobiš kakšne primernejše zaposlitve. Je pa treba za to kaj naredit, bit na preži, aktivno se posvetit iskanju, ne samo smilit samemu sebi.
Fax prinaša stroške in veliko časa vzame, odvisno kako daleč si, vse se da, če se hoče in nič ni brezupno. Imam na faxu sosšolke, ki so čez 40 in ustrajajo kljub otrokom, službi in vsem obveznostim

4.PARTNER
Da si z nekom, le zato, da te pokliče, žal ni dovolj dober odgovor.
Osvobodi se tega občutka, pusti nekomu novemu, da pride mimo. Verjemi, lahko si tudi sama.

Tako, tole je krajši pregled v grobem, dejstvo pa je sledeče:
Nisi stara 50 let, nimaš otrok niti ne pijanca za moža, nimaš kakšnih hudih dolgov, veliko te še čaka in ne sprašuj se zakaj nimaš ničesar, začni se spraševati in si postaviti cilje, kaj boš dejansko naredila, da se iz tega izkoplješ, da boš kdaj nekaj imela. Ne glede na preteklost si zamisli tole:

OPTIMISTIČNI PLAN (Mirjana čez 2 leti, stara 30 let)
– ima redno službo za nedoločen čas, svoj avto in najeto stanovanje, v katerem uživa svoj čas zase, kočuje fax in ji manjka le en izpit do diplome, delodajelec ji ponuja višjo plačo, ima super abicioznega fanta, ki ga ima zelo rada, s fantom načrtujeta nakup skupnega stanovanja, kjer bosta vsak vložila polovico, vzela bo sicer kredit, vendar ima zagotovljeno službo in nekaj prihrankov. Je zadovoljna, uživa polno in lepo življenje.

PESIMISTIČNI PLAN (Mirjana čez 2 leti, stara 30 let)
-še vedno brez službe, dobiva neko socialno podporo, ima fanta, ki jo je začel matretirati, je na koncu z živci, ne vidi izhoda, je nesrečna in za vse neuspehe obtožuje mater.

Takole, Mirjana, the choise is yours.
Verjamem, da ti bo uspelo.

Draga Mirjana,
predlagam ti, da se vpises v knjiznico in zacnes prebirati knjige na temo custvene inteligence. Ko bos spoznala, da si zdaj odrasla oseba, ki je odgovorna za svoja razmišljanja, občutke, dejanja,… ker so starši svojo vlogo v tvojem življenju opravili (verjamem, da po njihovih najboljsih moceh in znanjih, kolikor so jih pac imeli), se bos lahko podala naprej. V mislih se jim zahvali za tisto malo, kar so ti lahko dali, in zazivi sebe, ne obremenjuj se z njihovimi dolocitvami, kaksna da si. Vsak clovek je v svojem jedru dober, koliko tega bo zivel oz. koliko bo pustil to dobro poteptati, pa je odvisno samo od njega. Dokler bos zivela v vzdusju obtozb do vseh drugih in ne bos zacela iskati resitev v sebi, se ne mores premakniti iz mrtvega teka, v katerem si, lahko te potegne le še globje. Zato zacni zdaj.
Ce imas fanta res samo zato, da te nekdo poklice, si tudi ne dajes moznosti, da nekoc spoznas pravo ljubezen. Tudi do njega bi bilo fer, da se razideta. Taka zveza ni nikomur v prid.
Delaj na svoji samopodobi in samozavesti, bos videla, kaj vse lahko clovek naredi iz sebe.
Srecno Mirjana!
Robert

HVALA TI ZA NEVERJETNO ENKRATNO PISMO.

New Report

Close