Najdi forum

Za vse, ki se jezite zaradi nedela v javni upravi, samo en primer cvetke: osebno poznam dve delavki, ki z izigravanjem, hipohondrstvom in izsiljevanjem veselo vlečeta plačo že desetletja! Slabo delo, beg v bolniško, izsiljevanje, nenehno obremenjevanje drugih delavcev, ki pokrivajo s svojimi hrbti njuno lenobo!

Nobeden jima ne more nič, tudi če se skregata s šefom in popljuvata sodelavce, onidve sta zaščiteni kot severni medvedje!

onljy in slovenia mafia bananastan!

In kaj ima to veze s tem, da sta to javni uslužbenki? Misliš, da je v t.i. realnem sektorju drugače? Da za javne uslužbence velja en zakon, za vse ostale pa drug?

Takšnih hipohonderjev je veliko več drugje kot v JU!
Poznam žensko ki je v zadnjih sedmih letih delala slabe štiri mesece! Pa ne dela v javni upravi:
Takšne izjave o JU so le pranje možganov ovcam, ki se pustijo speljati politikom, ki že celo življenje vedrijo v javni upravi in živijo na račun davkoplačevalcev.
To pa ne pomeni, da je vse super urejeno in dobro. Veliko stvari bi morali izboljšati a ravno delavci v JU imajo tukaj najmanj možnosti.

Sem uslužbenec JU, marsikaj kar se govori, je res. Pa vendar mnogokateri dela še popoldne, pozno v noč, sam imam že celi mesec delovne sobote ker enostavno ne gre skozi,…

Vedno se vprašaj kaj te res muči, da imajo drugi več ali da imam sam manj?

Poznam eno, ki je preko vez v večji privat firmi prišla na eno od vodstvenih položajev (itak je bilo malo morje vodstva) in potem imela 5 otrok zapored. Dobra porodniška, ker tista firma ima super plače za vodstvo pa še nič je ni bilo delat.
Potem sem imela vodjo oddelka, ki se je več ukvarjal s tem kaj počnem popoldne in da bi me zaposlil popoldne kot pa s tem kaj in kdaj je bilo treba imet narejeno. Sem šla ven iz tiste firme in pravijo sodelavke da po reorganizaciji še danes ne vedo kaj točno on dela.
Sem v JS (po več letih gospodarstva) in priznam, da delam več. Ampak priznam pa tudi, da delam z večjim veseljem, ker imam dobrega direktorja s katerim se da marsikaj zmenit glede delovnega časa. Narava dela je pač taka, da je teba včasih delati cel dan in marsikatera sobota. Veliko dela naredim tudi doma oz. od doma (npr. v času dopusta sem na voljo) in za to delo se mi nikjer ne šteje nič. Ampak če je kolektiv in vodstvo normalno, ni nič težko.

New Report

Close