Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Januarčice 2004-poforčkajmo se

Januarčice 2004-poforčkajmo se

Jaz sem iz Vrhnike (kar je samo 15 min. z avtom), ampak sem skoraj vsak dan v Ljubljani, se lahko dobimo tudi kje drugje. Ampak potem ne bo nič od mojih čokoladnih kock, ki sem vam jih hotela speči :)) – ki ful pašejo, ko si noseč.

Ker je Sanja še bolna, jo lahko malo počakamo in naredimo zmenek tisti teden po 1.11. No, punce, povejte svoje predloge.

Nataša – 07. januarja pričakujemo Leona. Imam občutek, da bo že kar to leto, saj se mi zdi, da mi bo trebuh razpočil. Sem pa iz MB

Sem iz NM. Tudi ja z začnem z MŠ novembra (6.11). Opremljati pa še nisem začela oziroma nisva. Imava pa v načrtu enkrat v naslednjem mesecu.

Lep dan K.

Polonca, preveri, če so “nabavili” dodatnega anasteziologa. Prejšnje leto je bilo še bolj kriza. Tole sem brala:

Avtor: xy:))
Datum: 22-01-03 08:11

kolikor vem iz pripovedovanja prijateljice o tem, kako je njena prijateljica zdravnica rodila v LJ je z epiduralno tako, da če prideš ponoči ali med vikendom, ni variante. Če pa prideš tekom dneva, je stvar drugačna, seveda če imaš vse papirje urejene oz., vse preglde predhodno opravljene.
Toliko vem iz tega pripovedovanja.
Sicer pa je epiduralna na razpolago tudi na Jesenicah, vendar je zadeva prav tako odvisna od tega, ali je anestezist na razpolago ali ne. Kot vem, je brezplačna.
Čim lažji porod zate in za tvojo bejbico.

Meni ginekologinja še nič ni rekla naj grem v materinsko šolo, ampak bom kar šla tudi jaz 3.11., če me vse skupaj prehiti. Jaz sem se skoraj že odločila, da grem na EA v Postojno. Mojemu to sicer ni čisto prav, ampak saj itak ne bo on rojeval :)).

Kupljeno nimam pa še čisto nič (lažem, prvi mesec sem kupila eno Benettonovo majčko, čisto za hec). Grem pa v kratkem v Avstrijo po voziček. Sem pa začela delati spisek kaj vse rabim, da me ne bo preveč zaneslo pri nakupovanju :)))

Jaz grem danes ali jutri prvič na telovadbo – grem pogledat v Fit & Fun.

Tonka, prva nosečnost, predvideni D-dan=25.1. Z materinsko šolo začnemo 4.11. v MB. Nakupovala sem bolj malo, ker sem dobila že nekaj izposojeno, dosti še dobim, nekaj pa sta že bodoči babici nakupili. 🙂 Nabavit moram samo še previjalno, banjico in majhne stvari kot so kremice, škarjice, krtačka… Malo me edino skrbi za stanovanje in kje bova. Če ne bova našla kaj s poceni najemnino, bova mogla bit v njegovi sobi nekaj časa. Ah, pa saj se bo vse uredilo. 🙂

Na telovadbo sem mislila it že v začetku septembra, pa sem samo odlašala. Sicer pa sama hodim na sprehode in doma delam različne vaje za krepitev mišic.

Pozdravček iz Maribora!

Jaz sem nekaj cunjic dobila od tete, ostale opreme pa sploh še nimam. Tudi midva greva v Avstrijo, verjetno naslednji teden, dokler se jaz lahko še kolikor toliko premikam.
Zanimivo: moj tudi ni čisto nič navdušen nad EA – boji se stranskih učinkov. Ampak imaš prav: me rojevamo, me odločamo. Je pa lepo, da takole skrbijo za nas, a ne?

Termin 21.1.2004
Upam, da bo zdržal tako dolgo, ker bo najbrž zaradi posteljice spodaj potreben zgodenj porod. Upam, da bo vse zdržalo čimdlje.
Saša-MB

Dobro jutro mamice. Kako se danes počutijo vaši trebuščki?
Povejte mi ali katero ponoči grabijo krči v meča? Mene včasih kar odnese in mojemu dragemu verjemite ni prav nič všeč-se pravi da ga vsakič ko rinem skoraj kap.

Dobro jutro tudi tebi. Mene tudi krči grabijo, ampak ne samo ve meča, kar po celih nogah, odvisno kako se pretegnem. In zdaj se sploh ne upam več.
Boli pa me hrbtenica in desno spodnje rebro – sme imela težave že prej, zdaj pa bo očitno še huje, ker je tu še “mali veliki”.
A ima še katera podobne težave?

Tudi mene so grabili krči v mečih…pa mi je G rekla, naj si kupim šumeče tablete – KALCIJ in MAGNESOL…ej punce POMAGA… nič več krčov (samo ne smeš jih skupaj pit) – zjutraj magnesol, ob kosilu kalcij, zvečer spet magnesol – naslednji dan pa obrneš…)

LP vsem

Hej bejbe pri nas je fuull snega, sem zjutrej komaj prišla v službo. Pa še kar paada. Super je- sam me ne bomo mogle nč smučat.Vam povem da sem začela smučat šele lani pa mi je tko žal da nisem že prej.
Moj sinko me je pred šolo prosil če se lahko vsaj enkrat vrže v sneg, tako da ga bom peljala popoldne v gozd da bova otresala sneg z vej.
polona

Še jaz se vam pridružujem, rok imam 11.1.04, sem iz Kopra, rodila bom pa verjetno v Izoli…..

Živjo,

Nas je pa kar nekaj vidim. Rok imam 25.01, sem iz okolice Domžal in sem vsekakor za kavo. Še vedno sem v službi, čeprav bi bila raje ostala doma, če se bo sneg obdržal.
lep dan vsem.

Lenka, tiste iz Ljubljane in okolice čakamo, da se Sanja ornh pozdravi. Po 1.11. bi se bilo pa fino dobiti. Upam, da bo sneg do takrat skopnel.

Tudi moja kepica bo privekala januarja(16.1.).Trebuh že fuulll velik.A je mogoče katera od vas iz Jesenic ali okolice?

lp Sergeja

Evo še mene: rok v začetku januarja.

Pozdravljene, rok imam 12.1. – MB, še vedno delam in bom še kak mesec.
Razen naročenega vozička in posteljice še nimam nič, bom v novembru probala vse nabaviti nekaj pa bom dobila.

Telovadim bolj malo, do sedaj sem se pa zredila za 7 kilogramov. Aja, pričakujemo pupico, imena še pa nimam oziroma vsak teden nekaj drugega.

nas je pa kar nekaj, vsaj po postih sodeč.

pozdravljene vse!

lina

Januarčice

pridružujem se tudi jaz z rokom 5.januar 2004, imeli bomo Žigata, sem pa iz okolice Ljubljane, če se boste pa res dobile na kavi, bi prišla tudi jaz, samo sporočite kdaj

lp, pa lepo nedeljo

New Report

Close