Jajčnik
spoštovani.
Je 2,3 x 1,1 mm premalo za velikost jajčnikov pri starosti 44 let? Imam menstruacije.
No, tudi, ko mi delajo UZ srca, vedno poslušam komentarje, da imam zelo majhno srce. Mogoče so moji organi pač majhni.
Zanima me kdaj se odločite za Mireno in kdaj za Kayleeno? Glede na to, da je Mirena večja, se sedaj bojim kako bo to funkcioniralo v moji maternici, če imam slučajno tudi majhno maternico.
Sem res manjše rasti, vendar nisempa tako majhna. 165 cm.
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Spoštovani,
kot prvo jajčnik zagotovo ni velik 2,3 x 1,1 mm. Morebiti cm! Velja biti natančen pri podajanju informacij…
Sama velikost je manj pomembna kot vsebnost antralnih foliklov in pa jajčnika sta parni organ in kot “tandem” tudi delujeta, torej imate dva, zato velja opisati oba, če se že opisuje enega. Morda je pa drugi večji? In če nas že zanima funkcija jajčnikov pri 44 letih, bi bilo smiselno opravit še kakšno drugo preiskavo npr. preverit serumske vrednosti FSH, LH in AMH, 2. do 5. dan ciklusa.
Kar zadeva hormonski maternični vložek na daljavo težko kaj rečem. Načeloma bi bil pri vas verjetno dovolj vložek Kyleena, ampak odločitve glede tega so zelo individualne in tega brez osebnega vpogleda v situacijo ni mogoče komentirati.