Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Jajčni nadomestek

Jajčni nadomestek

Ali mamice otročičkom z alergijo na jajca pripravljate kakšne jedi naprimer palačinke z jajčnim nadomestkom? Sem videla, da to prodajajo pa me zanima, če to kdo v praksi uporablja ali je bolje na jajca enostavno pozabit.

Kako nadomestiš jajce v prehrani lahko prebereš na tem naslovu.
http://kid.kibla.org/~gverila/vegansvet/kuharskikoticek.htm

Jaz nisem zasledila še nobenega takega nadomestka kaj pa vsebuje? Uporabljam pa čičerikino moko za vezavo,na začetku je bilo malo čudno nov okus zdaj smo se pa že navadili in še testi so zdaj negativni tako,da jajce ni več prepovedano.

To, da so jajca nujno potrebna kot nekakšno vezivo, sploh ne drži. Brez njih delam krasne palačinke, šmorn, polpete, krompirjeve svaljke (kuhane ali ocvrte), marelicne knedlce… Samo večkrat moraš poskusiti, potem pa dobiš občutek za to, kakšna mora biti tekstura testa, da uspe.

jackueline, ali bi mi lahko napisala, kako narediš palačinke, šmorn in ostale zadeve, ki se običajno pripravijo z jajcem. Jaz sem te stvari zaenkrat spustila z jedilnika, pa bi vseeno rada malčku kdaj ponudila tudi to.
Prosim za recept.

hvala.

Palačinke: zmešam sojino ali riževo ali ovseno mleko z moko. Mogoče se malo bolj lepijo kot navadne palačinke, vendar se kmalu naučiš, kako je treba ravnati z njimi.

Šmorn: enako testo.

Marelični cmoki: skuhan krompir pretlačim in ga zmešam s precej moke (pa malo soli seveda). Testo mora biti precej čvrsto in treba ga je dobro pregnesti. Potem narediš cmoke in daš kuhat za 20 minut. Garantirano ne razpadejo!

Krompirjevi svaljki: enako testo kot za marelične cmoke. Lahko jih skuhaš ali ocvreš.

Ovseni polpeti: zmešaš ovsene kosmiče, nasekljano čebulo, česen, peteršilj, drobnjak (in še kaj), zaliješ z malo vode in pustiš, da se kosmiči napijejo. Oblikuješ polpete in jih ocvreš na olju. Ne razpadejo!

To je to, če se bom še kaj spomnila, bom napisala.

Dober tek :-))

New Report

Close