Najdi forum

jagode vzpenjalke?

Mami je dala sadike jagod, ki jih je dobila od neke gospe. Ta gospa trdi, da so to jagode, ki se vzpenjajo. Slišala sem že za povešave jagode, za vzpenjalke pa še ne. Ali kdo drug ve kaj o njih? In če da, kako naj jih sadim – je možno tudi v lonec?

Hvala za odgovore,

lp,
maja

Bakker ima vzpenjalke in pa ponekod jih že imajo od drugih virov. Seveda jih lahko posadite v lonček samo jim morate potem pripraviti “lojtrice” da bodo plezale. Moja mami jih ima in so že precej visoke, pa tudi obrodile so že.

Mirjam, hvala za odgovor. Kako pa je z rodnostjo? Ali obrodijo enkrat na leto ali večkrat?

lp,
Maja

Hja, odvisno katere imate. Baje da so celoletne, da rodijo večkrat na leto, te od Bakkerja, je pa res, da jih ima ena prijateljica od nekoga drugega, torej ne Bakkerjeve in pravi da so tudi celoletne.

Tako da ne morem za sigurno reči.

Se tukaj dodam svoj loncek: a so to povesave jagode ki so za v viseco kosaro? Pred leti sem jih zasledila na eni sliki iz tujine, pa jih se nisem nasla… Zgledale so bolj drobnolistne, plodovi tudi niso ne vem kako debeli, ampak vse skupaj je bilo zelo polno in dolgo cca pol metra!
Ce katera ve kje bi jih dobila se priporocam.
Hvala

Hojla Barcica!

Jaz sem letos posadila te viseče jagode v kombinaciji z vanilijevko. Super izgleda. Jagode pa cvetijo in delajo plodove še sedaj. Ravno včeraj sem jih spet obrala. Kupila sem jih v naši vrtnariji.

LP Mihaela

Mihaela, v kateri vrtnariji je to? Kako jih bos prezimila? Jaz si zelim tako obesanko naslednje leto. Ali jih potem posadim spomladi ali bi jih ze sedaj morala?

Hvala za odgovore.

Lp!

Hojla!

Spomladi sem jih kupila v vrtnariji v Galiciji pri Celju. Prezimila jih bom kar v koritu na okenski polici, s tem , da jih bo treba pozimi večkrat zaliti. Poganjke pa bom porezala. Ravnokar sem se spomnila, če bi se ti poganjki prijeli, bi ti jih kar poslala. Lahko mi pišeš na mail.

LP Mihaela

New Report

Close