Jabolko ne pade daleč od drevesa
Čudovito, da vam bicom pomaga. Nekaterim baje zelo, drugim skoraj nič. Tako so terapije pri Wohlmannu pomagale 2,5 let staremu fantku iz okolice Radovljice, ki je lahko jedel samo troje živil, bil pa vedno v krastah, še po lasišču. Vsa presrečna sem našo peljala tja, pokazali so fantkove slike pred terapijami in po njih – čudovita koža, vse je.
No, naši terapije niso nič pomagale. Pred tednom dni sem ji poskusila dati skuto, 6 žličk je pojedla, potem pa reakcija. Tako da sem nad alternativo obupala, ogrevam se samo še za homeopatijo, da bi nam okrepili imunski sistem.
Potem pa sončku Žanu lep pozdrav na Obalo in imejte se lepo.
Moram reči, da nam bicom še nič ne pomaga, pa sva šli že vsaj 12x. Tudi po terapiji je mogoče odreagirala dvakrat, da je bila vsa rdeča v obraz, drugače pa nič, kot da se ne bi zgodilo nič. Zdaj razmišljam, da bi še jaz začela, da vidim, če deluje na meni. Nekako jo še kar vozim, ker pač mislim, da rabi več časa. Upam.
Jaz ji ga skuham v vodi, kuham uro in pol in ga obožuje. Tako skuham ta mehek meso, kosti pa dam v vodo in jih kuham uro in pol in potem je to juha, ker kosti spustijo malo več okusa. Tega nakuham več in dam v skrinjo, da pije čez dan, ker noče veliko vode pit.
Enkrat na teden pa namažem pekač zelo na tanko z repičnim oljem, gor dam slanega zajca, ki sem ga malo namazala z oljem, čez alu folijo pa za eno uro v pečico. Obožuje. Zajec je pri nas itak zakon, no samo imam zelo srečo, ker je moj otrok velik jedec in te svoje 3 stvari je z velikim užitkom, razen kuhane bučke kdaj vrže s posodo vred po tleh;)))
Aja, točno, malo sem krivico terapijam naredila.
Terapevt je v teh 3 mesecih, odkar hodiva, pozdravil en prehlad, eno črevesno virozo in zdaj je dal ven bakteriji (jemala je 2 tedna koloidno srebro in hodit sva morali v hlev, ker so tam dobre klice in bakterije). Skratka, vidim, da pomaga, sem hotla samo rečt, da glede alergij še ni napredka. Ampak moj terapevt obvlada, to VEM in vidim.
Pozdravljene “jablane”,
tudi jaz sem mama alergične deklice, ki bo letos dopolnila 7 let, z alergijami pa se spopadamo od njenega 3. meseca. Zaradi vseh težav dolgo nisem razmišljala o še enem otroku, letos pa me je “prekucnilo” in si želim vsaj še enega mulčka ali pa mulko :)) enakega mnenja pa je tudi očka.
Skrbi me le, ker sem tudi sama astmatik in sem alergična na cvetni prah, pršice, živalsko dlako in verjamem da ima otrok ogromne šanse da nadloge podeduje. Razmišljam o ponovnem testiranju saj težav od poroda skoraj nimam več (razen konja in nekaterih psov skoraj ne odreagiram).
Mame alergiki, kako ste se opogumile za drugega otročka (pa tretjega)? Kakšni posebni ukrepi?Rabim malo spodbude, saj si ga močno želim
Lp, T.
jaz sem se že odločila, 6 mes. se zavestno trudiva pa ni uspeha, verjetno zaradi psihe, pol leta še počakam, potem pa bo treba razmislit o kakem konkretnem pregledu zakaj ne uspe. sem pa si že pridobila informacije od gastroenetrologa k kateremu hodim z mojo pupo. navodila so sledeča, nikakor ne smem med nosečnostjo jesti ničesar na kar je moja prvorojenka alergična, niti potem če bom dojila. če ne bo dojenje uspešno, pa je potrebno že na začetku dajati hipoalergeno formulo, brez pomisleka. kasneje pa se tako otroka testira, ker je že prvi alergik na hrano in šele potem sledijo navodila. takšna navodila sem dobila pred 2 letoma.
Ko sem omenila alergologinji (dr. Kuhar), da bi imeli še enega sončka, mi ji odgovorila da še ni nič točno raziskanega, da pa se diete v nosečnosti ne priporoča – se pa (potihem) odsvetuje dojenje – otrok ne dobi potrebnih protitelesc….
če, ko bo zanosila bom verjetno na dieti – izogibati se nameravam mleku, jajcem (to ne bo težko, jih ne maram, razen kjer so skrita) in oreščkom. Bolj zaradi čiste vesti 🙂 in da si ne bi očitala, da nisem poizkusila drugače
Zt – mi svetuješ še kaj?? Pa druge mame?
Emo sem dojila 13 mesecev kljub strogi in težki dieti (nakupovali smo Italiji in Avstriji, saj v Slo ni bilo še skoraj ničesar). Ne vem pa kaj naj bi storila v drugo? So testi izvedljivi in zanesljivi takoj ob rojstvu?
ja, želim si zanositi in upam da nam uspe brez alergij
držim pesti tudi vama zt :))
lp,T.
jaz sem dojila 22 mes., ves čas na strogi dieti, pa tako ni bilo težko, takrat sem morala nehati ker sem bila noseča, pa mi je v par tednih šlo. jaz res nisem govorila z alergologom, tja hodimo le zaradi inhalatornih alergij (bile sva le 2x), k gastroenetrologu pa od 10 mes., in njim pač malo bolj zaupam. je pa res da so med spec. različna mnenja.
to pa da se dojenje odsvetuje pa slišim prvič, po vsem do sedaj zapisanem, sem videla da se priporoča dojenje do 2 leta, z tem se izogneš prehitremu dajanju KM (mi imamo težave ravno z njim in pa z jajci), je pa res da je hrana če jo izločiš iz prehrane osiromašena, in zato verjetno nekateri menijo da ni zaželjena v nosečnosti. je pač potrebno potrebne hranilne snovi drugače nadomestiti. sama sem bila pri svojih 30 -tih že na slikanju osteoporoze, ravno zaradi stroge diete in dolgotrajnega dojenja. pa je pokazalo vse o.k.
ne vem kaj bi še ti lahko svetovala, jaz se bom sigurno tudi v drugo odločila za dojenje, če bo le uspešno, sedaj vsaj vem kako se izogniti tistim krčem in neprespanim nočem. če ne pa bom dajala adaptirano mleko z HA oznako, če pa bodo težave potem bomo pač šli prej na testiranje.
če bo tak kot je moj prvi sonček, bo tako steklenička problem, enako duda, oboje je imela v ustih cca. 2 min, pa nikoli več, če si ji jo le poskusil dati, si jo tako razkuril, da se je potem drla na vse grlo, pa še tako močan glas je imela.
No, nam se je pač zgodilo, saj bi se po izkušnjah s prvim najbrž težko zavestno odločila reskirati imeti še enega takega alergika. Na tihem sem seveda upala, da ja ne moremo imeti še v drugo tako smolo z alergijami, pa sem jih dobila po glavi – bilo je še malo huje. ampak nekaj vam povem – z vsemi izkušnjami, ki ste si jih s prvim otrokom nabrale, je potem veliko laže. Hočem reči, ni potrebno odkrivati na novo Amerike, veste že, kako te diete zgledajo, kje se da dobiti potrebna živila itd… No, saj veste, kaj mislim: ko sem prvič zvedela, da moram pri Žanu na dieto brez KM, jajc in rib, se mi je zdelo proti vsej zdravi pameti (to so bila pa ja najbolj zdrava živila!!!!) in kaj da bom sploh jedla – in ko smo pred kratkim končno spet lahko začeli jesti skoraj vse razen zgoraj naštetega, se mi je zdelo, da zdaj pa lahko je že vse!
Imamo pa res to blazno srečo v nesreči, da nam Bicom uzredno pozitivno deluje. Od česa je to odvisno, nimam pojma, saj sem bila tako zelo skeptična, da se dolgo zanj nisem mogla odločiti. Placebo efekt tukaj vsekakor ni prisoten, saj govorimo o otrocih, ki še ne morejo razumeti, zakaj hodijo na te terapije (razen tega, da se hodijo tja igrat:)).
Zdaj pa še o preventivni dieti med nosečnostjo in dojenjem. O tem sem ogromno prebrala in se pogovorila z kar nekaj strokovnjaki. Pozitiven efekt diete med nosečnostjo ni bil nikoli dovolj dokazan, zato se le-ta odsvetuje. Če se izogibaš res tistim najhujšim alergenom (arašidi…), vsekakor ne more škodit. No, jaz sem bila prve tri mesece nosečnosti še itak na blazno striktni dieti, ker sem še dojila še ne leto starega Žana, ampak vam povem, da dieta med nosečnostjo ni mačji kašelj. TAkrat sem res začela čutit, da je to mojemu telesu in otroku v njem premalo. Sem pa potem skozi pazila, da sem jajc uživala minimalno (mogoče samo tako v kakšnem kosu peciva npr.), arašidov nič, z mlekom sem se malo bolj šparala…
Po porodu pa sem šla direktno na dieto brez KM, jajc, arašidov, rib, soje…No, ta seznam pa se je itak iz dneva v dan širil, ko sem ugotavljala, kaj tamali ne odgovarja. Na koncu sem pristala na rižu, določeni zelenjavi, divjačini, pa koža še vedno ni bla čisto ok.
In še nekaj – moja zgodba z drugim alergikom naj vam ne vzame upanja, da se v drugo ne da izogniti alergijam. Svetovala bi vam mogoče le, da se zavedate, da več kot toliko ni v vaših rokah, da bi na to lahko vplivale, zato se raje sprostite in o tem ne razmišljajte celo nosečnost!
sem še na kja pozabila? Ah ja, TT – ne testi uradne medicine takoj po rojstvu niso zanesljivi in vam jih niti ne bodo hoteli delati.
Toliko od mene za sedaj. Lp vsem!
Pri nas je drugi otrok vecji alergik. Ce pa bi imela se enga (pa ne bom), bi najprej sebe spravila v red. Zdaj mi je precej stvari bolj jasnih. Imela sem kandido in dobil jo je tudi moj drugi otrok. Preden sem imela prvega nisem imela nobenih znakov. Mogoce sem to prenesla na drugega otroka. Bil je tudi non stop bolan, prvi otrok vedno zdrav itd. Torej, najprej bi si dala 1 leto, da bi se sama spravila v red, sla bi nabioresonanco. To zdaj delam in sem na zelo dobri poti. Zal je nekaj skode ze narejene, upam, da se bomo nekoc resili alergij.
Jaz enako razmišljam. V sebi imam ful živega srebra, tamala ga ima tudi. Imam kup alergij, ona tudi. Razmišljam, da bi si vzela kaki 2 leti, da se spravim v red. Ker v umazanem inkubatorju (mami) ne more zrasti čisto zdrav otrok. Po moje. Samo pa ni mačji kašelj plačevat zanjo pa še zase terapije, ki nama bodo itak pomagale šele čez čas in ne v pol leta, kot morda komu.
Me je kar malce groza, ko berem tele vaše maile.
Sem tretjič noseča. Z možem nimava testirano dokazano nobenih alergij. Drugače pa naj bi bila sama alergična na travo in sonce, kar se je, ko sme bila mlajša kazalo v obliki izpuščajev. Sedaj nimam nobenih težav, je pa res, da se temu izogibam.
Je pa drugi otrok, 6 letni sin, alergik na prah, pršico, cetni prah in trave in kar precej hudo. To smo dokazali pred cca 1,5 leti. Od kar smo sprjeli vse preventivne ukrepe proti pršici (nimamo zaves, prevleke proti pršica, povsod parket ali ploščice, 1x tedensko peremo posteljnino,…) težav s pršico nimamo in niti ne potrebujemo zaščitne terapije. Imamo pa težave s svetenjem, ki so se letos že začele in ponavadi trajajo do avgusta. Sun ima velikokrat poln nos, pekoče oči, …najhuje je maja, ko cvete trava. Nama niti Zyrtec ne pomaga ravno najbolje.
No in pred kratkim (1 mesec nazaj) sem zvedela, da ima tudi starejša 10 letne hči alergijo na prah in pršico, ter orehe,…smo jo testirali.
Ne vem kaj lahko pričakujem pri tretjem otroku, ki pa je že na poti.
Želim vam čim manj težav in čimveč zdravja z vašimi sončki!
No pri nas je tud šmorn.Jaz semen nahod kiham jokam-ampak samo na srečo do sredi maja in barva po njej mi je slabo in me duši,,mož enako,semen nahod in prah-seno.Sin je elergičn na kri-jo ne sme videti niti okusiti,ker mu je slabo in pade skupaj,hči ima celiakijo,astno,elergična na pršice in dlake.Tako da nas je kar strah pomladi ki vse cvete no sam letos upam da bo manj ker smreke ne bodo cvetele v takem obsegu.Kar pa se tiče druge nosečnosti ni rečeno da drugi otrok to podeduje.Recimo,kakšna razlika je med hčerko in sinom.No hčerka je bila recimo do 5 leta vedno bolana in po bolnicah.Sine samo dvakrat in to v 12 letih.Enkrat ko je bil star 1,5 let in ga je bolela noga in ni mogel na nogo tulil pa tako kot bi ne vem kaj z njim delali in enkrat lani ko je bil na operaciji velike bradavice in kljub opozorilu da sine krvi ne sme videti mu je rekla naj pogleda.In ko smo prišli domov je enostavno po 3 urah padel skupaj,bolela ga je glava videl je dvojno,hodil je tako kot bi bil pijan.Na opazovanju je bil 24 ur.Zdravnica je rekla da je to bila posledica videnja krvi in je prišlo za njim.Tako da ne skrbi zaradi tega,niso vsi otroci enaki.