Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Izzvana alergija?

Izzvana alergija?

Pozdravljeni!

Pred štirinajstimi dnevi sem prenehala z dojenjem devetmesečnega otroka – alergika. Od njegovega tretjega meseca, torej sedem mesecev sem bila na dieti brez mleka, jajc, pšenice, večine alergenih živil, barvil, konzervansov. Seveda sem po koncu dojenja začela normalno jesti vso hrano. Pred nekaj dnevi, me je začelo srbeti uho, potem za obema ušesoma, kasneje še noge, roke. Včeraj sem se zjutraj zbudila z zaoteklimi očmi in prsti. Ker sem alergična na cvetni prah, imam hvalabogu doma Aerius, zato sem ga dva večera zaporedoma vzela. Maloprej sem pojedla musako in malo po koncu kosila, sem začutila čuden občutek v spodnji ustnici in videla, da mi je hudo otekla!
Že ob koncu dojenja prvega otroka sem imela dva tedna alergične reakcije, vendar ni bilo tako hudo kot zdaj. Kaj se torej dogaja? Ali z neuživanjem alergene hrane nekako spodbudim telo, da začne na to hrano razvijati alergične reakcije? Ali sem že celo življenje alergik, pa se nekako ni videlo, razen takrat, ko sem nekaj časa brez alergenov :(? In nenazadnje…ali naj me skrbi, da mi otečejo dihalne poti?

Ima kdo podobno izkušnjo?

lp, Natalija

ne nimam take izkušnje, ampak sem bila na strogi dieti cca. 2 leti zaradi dojenja, in še pol na taki naspol ene 10 let, ko sem postopno začela uživat nekatere izdelke, mleka nikoli ker ga ne prenašam še od oroštva, pa sem ugotovila da sem noseča in ja ponovno na dieto že v nosečnosti.

ampak mi sma jogurt pa siri delajo težavo, plini,…. mogoče je problem v laktozi ne vem,…. pač ne jem razen če mi res zapaše.

s tem ko ste bila na dieti niste uživala verjetno večine alergenov , na katere ste že bila alergična.. sedaj so seveda reakcije močnejše, saj ste bila tako dolgo brez njih.. verjetno se je pojavila še kakšna dodatna alergija..
vi bi dejansko morali pričet z uživanjem stvari v manjših količinah, takrat verjetno reakcije ne bi bile tako močne..
a otrok je še na dieti? glede na njegovo starost bi bilo sedaj tudi zdravljenje alergij možno.. vi pa izločite vse kar do sedaj niste smela, ker bodo drugače reakcije še močnejše..

New Report

Close