izvodilo žleze slinavke
Spoštovani!
Približno dva meseca nazaj se mi je pod čeljustjo pojavila bulica (okrogla na dotip trda). Poleg zatrdline drugih problemov nisem imela. Splošni zdravnik je ocenil, da gre da zamašeno izvodilo žleze slinavke, vendar ker sem noseča mi ni nič predpisal in dal samo napotke naj si zatrdlino masiram in pijem oz. sesam čim več limona. Zatrdlina se je sicer zmanjšala, je pa še vedno prisotna. Naj omenim še to, da sem zanosila s pomočjo umetne oploditve in sem zaradi tega do pred kratkim dodajala razne hormone.
Zanima me če je možno da se je bulica pojavila zaradi velike količnine hormonov in ali je možno, da se po 2 mesecih še vedno ni splahnila? Moj ginekolog mi odsvetuje pregled pri ORL-ju dokler sem noseča.
Prosila bi za vaše mnenje.
LP Barbara
Spoštovana!
Lahko da je oteklina, lahko pa da se je naredil kamenček v izvodilu in takrat ne pričekovati, da bo sam zginil. Dokler ni vnetja, ne pomeni nič posebnega. Naj ne bi bil povezan s hormoni, pregled pri ORL pa ni nič nevarno za nosečnost, saj ne pomeni da boste dobila zdravila ali da vam bodo nekaj “nevarnega” delali.
LP IB.