izvirno zavijanje brisac
Pojdite pogledati v to trgovino na Rudnik (če imate možnost). To je stavba, kjer je tudi Elan, je pa blizu Obija. Imajo brisače zavite v nadsropno torto, v punčko (fuull lepo), v čudovito hobotnico, pozimi so imeli velikega snežaka. Mogoče pa k njim nesete brisače in vam jih oni zavijejo, ali pa si samo oglejte kako je narejenoi n poiskusite sami doma.
Če nimate možnosti iti v to trgovini, vam lahko pomagam kako bi se mogoče dalo narediti, ampak je težko takole po netu.
Pa naredi horotnico to ni težko. Ovij brisače po dolžini v rolicein na koncih
caa 10 cm preveži s trakom. Potem jih položi kot je hobotnica in na sredini preveži vse brisače skupaj v glavico. Prilepi še učke ki jih narišeš na nalepko pa je. Ne vem če sem dobro napisala probaj mogoče ti bo ratalo.
l.p. mara
Pri punčki pa je nekako tako: V kepo zmečkaš nekaj papirja in ga obviješ z brisačo. Roke in noge so iz zrolanih brisač. Čez roke (tako kot pončo) daš brsačo, ki je kot oblekica, na glavo daš lahko melo rafije (za lase) in iz ene brisačke narediš rutko. Iz papirja narediš oči in usta (prilepi s selotejpom).
Sedaj, ko pišem, razmišljam kako pritrdiš glavo – pa mi ni jasno. Mogoče bo katera druga vedela.
Upam, da sem vsaj malo pomagala.