Izvidi prosim
Jaz bi vas pa prosila,če mi lahko poveste kaj pomeni če je v urinu: sediment_erci –) 6-8 sv in st.
sediment Lkci-) štev.
sediment bakterije-) štev.
U-štetje levkocitov-) štev.
Drugi izvid urina: sediment_Erci-) 1-3 sv
Sediment_Lkci-) 1-3
U-štetje eritrocitov 7
U-štetje levkocitov 7
kaj pomenijo vse te številke in črke
( pri prvem izvidu nisem vse zapisalaje pa takrat imel vnetje ledvic). drugi izvid pa naj bi bil ok,ampak me zanima kaj pomenijo št. in črke
Hvala vam za vaš čas
Če so v urinu v sedimentu sveži eritrociti, to pomeni, da je v urinu kri (sveža). Levkociti v sedimentu pomenijo vnetje, enako bakterije.
Drugi izvid je boljši od prvega, še vedno pa je najti sveže eritrocite (rdeče krvne celice) in nekaj levkocitov (belih krvnih celic), vendar ne več v območju, značilnem za vnetje.
Pozdravljeni
Hvala za odg. Ja vidim da je ravno na meji ,če sem prav pogledala izvid.Mi lahko poveste kaj bi bil vzrok temu?Bi morali še enkrat dati urin?Smo pa naročeni konec meseca pri nefrologu.
Naj povem da gre za 4 -letnega fantka.Občasno pravi da ga boli lulček,pa ne vem če se spreneveda.Ker imamo večkrat težave da rad govori da ga kaj boli ,čeprav ga ne ,jaz pa nočem biti panična in ga vedno peljat k zdravniku.
Kaže pa zopet tam,kot takrat ko je imel vnetje ledvic in mehurja.
Kaj bi pa bil vzrok temu da je vse skupaj na meji?Imel je tudi bakterijo e.coli
Koliko časa je minilo med prvim in drugim izvidom? Ste oddali pravilen vzorec urina (umito spolovilo, potegnjena kožica, srednji curek)?
Kakšen vzrok vas zanima, za vnetje na splošno ali za to, kakšen je driugi izvid?
Zdaj ne bom točno povedala,ampak mislim da po cca 1 tednu ( ko je bilo dokazano vnetje)smo dali drugi vzorec urina ( med jemanjem primotrena),čeprav iskreno ne vem zakaj,ker mi je logično da damo zopet urin po jemanju AB.
Ja,medicinska sestra je kožico potegnila dol,umila in jaz sem vzela srednji curek.
V bistvu me skrbi da se nismo rešili vnetja.
Bi vi še enkrat vzeli urin otroku?Bi moral še enkrat jemati ab,če bi bili izvidi enaki kot drugi?Kaj vi menite?
Se opravičujem za svoja bedasta vprašanja,ampak ah mame včasih smo res kot kure
Drugi izvid ne kaže vnetja. Število levkocitov med 5-10 štejemo za normalen izvid. 2-3 Eritrociti v urinu po vnetju tudi ne pomenikjo, da je kaj narobe.
Če ima otrok še bolečine, bi ponovila pregled urina po končanem zdravljenju (urin in urikult).
Urin je bil oddan nepravilno, torej ne po umitem spolovilu in srednji curek. V urinu je sperma, sklepam, da gre za odraslega moškega ali žensko po spolnem odnosu.