Najdi forum

Dobili smo izide MRI, ki jih ne razumem.Prosila bi vas,če mi lahko svetujete na katerem furumu lahko vprašam za razlago. Pregled pri neurokirurgu imava šele čez en mesec .
Hvala

Mila,

forum pediatrija – tanč ali k dr. Kersniku na farum družinska medicina.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala za nasvet.
Dobili smo odgovor in mi ni baš najbolj razumljiv ( saj mi niti ne more bit verjetno zato ker ne piše tisto kar bi radi slišali ), zato sem prosila za dodatno mnenje. Odgovor vam bom posredovala ker mi mogoče še vi kaj dodatno poveste-

Preiskava z MR je pokazala prepognjenost vratne hrbtenice navzad z vrhom v višini medvretenčnega prostora med 3. in 4. vratnim vretencem (normalno je vratna hrbtenica enakomerno ukrivljena navspred). V predelu hrbtenjače (živčna vlakna, ki tečejo v hrbteničnem kanalu) in brahialnih pletežev (ti nastanejo iz prepleta živčnih vlaken, ko le te zapustijo hrbtenični kanal) pa preiskava ni pokazala nepravilnosti, kar je dobro. Seveda pa to ne pomeni, da je z brahialnim pletežem vse v najlepšem redu, saj ima magnetna resonanca spodnjo mejo ločljivosti, pod katero ne zazna sprememb.

zdaj ne vem kaj pomeni ta prepognjenost navzad. Ali se bo njeno stanje slabšalo ali se bo mogoče še izboljšalo. Verjetno je dobro da živci niso iztrgani, ampak zdaj me skrbi kaj je s to deformacijo, kaj to pravzaprav pomeni. In ta spodnja meja, ki jo mri ne zazna , ali to lahko pomeni da v bistvu je slabše kot je preiskava pokazala ker pač magnet tega enostavno več ne zazna.
Hvala za odgovor

Mila,

Mri ni 100% preiskava,pokaže pa veliko bolj natančno določene spremembe kot npr. UZ, rengen… Prav zato je v odgovoru napisano, da še vedno obstaja možnost (sicer minimalna), da je z brahialnim pletežem kaj narobe.
Žal pa nimam pojma, kaj pomeni prepognjenost vratne hrbtenice. Če vas izvid skrbi, pokličite nevrologa in ga povprašajte.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close