IZVIDI IgE
Z hčero (marca bo 2 leti) sva morali po reakciji na Hiconcil v pediatrični kliniki v LJ dati kri za pregled IgE protiteles. Kri sva dali že 15.1.2006 izvidiv pa še vedno ni. Ali se dolgo čaka nanje?
Zanima me, ker so rekli, da verjetno bova morali iti na testiranje.
Kakšne izkušnje glede testiranja in alergije na antibiotik??
Ojej, jaz raje niti klicala ne bom, bom še počakala da bo mimi 2 meseca, potem jih bom pa … takoj dobila…garantiram, ker hočem da damo to čimprej skozi, ker mi ni vedno za razlagat ko gremo k zdravniku da je dobla alergijo na ta in ta antibiotik in da še nismo imeli testiranja le kri smo dali in čakamo izvide…bla, bla,…
kako dolgo pa ste po prvem odvzemu krvi na IgE protitelesa čakali na testiranje?
Ti jim kar teži za izvide. Jaz sem jih kar naprej klicala. Itak se mi zdijo malo zmedeni. Da ne omenim, da smo prišli na ponovni odvzem krvi in so nam povedali, da so založili vso sinovo dokumentacijo. Halo??? Pa še potem niso dali kri na vsa testiranja, tako da bova še enkrat peljala na odvzem krvi – 11 mesečni dojenček. V glavnem, ko sem jim težila, smo kar kmalu dobili izvid. Ti ga pa tudi dr. po telefonu pove, je pa tudi zelo odvisno kakšne volje je zdravnik. Me je kar groza iti za en dan na njihov oddelek.
Spec IgE na penicilinske antibiotike se čaka precej dolgo ( lahko tudi 2-3 mesece), ker preiskavo krvi opravijo na Mikrobiološkem inštitutu in je vezana na količino vzorcev in dostopnost preparata, ki ga pri tem potrebujejo (različne generacije antibiotika).
Do zaključka diagnostike otrok ne sme prejemati teh antibiotikov. Zdravniki imajo ob infektu na izbiro precej široko izbiro drugih zdravil, ki ne vsebujejo penicilinskih preparatov. Recimo Sumamed, Makropen…