izvidi IgE
Lp!
Imam 9 mesečno punčko pri kateri so sumili na alergijo na KM in mlečne izdelke. Naredili so ji krvne preizkave. Po dobrem mesecu smo dobili izvide in ker ima kontrolo pri alergologu le čez mesec in pol me zanima kako huda oblika alergije je?
IgE na jajčni beljak 0,22kU/L
IgE na kravje mleko 10,6kU/L
vsem že v naprej hvala za odgovor
popolnoma se izogibajta mleku, mlečnim izdelkom in beljaku, nič ne škodi če se izogneta celemu jajcu. ostala navodila bosta dobili na kontroli. ko gresta na kontrolo pa ga opozorita da da na komisijo za predpisovanje hipoalergenega mleka na Rp, če se odloči za eliminacijsko dieto. lahko ti to naredi tudi tvoja pediatrinja, samo ne vem če bo že samo z tem izvidom.
Naš sin je sedaj star 9 m. in pri 6 m. so ugotovili s kožnimi testi alerg. na jajca in mleko. Vzeli so mu še kri in vrednost IgE=63IU/ml, ter povečano št. eozinofilnih celic. Ko sem danes pediatra v posvetovalnici vprašala kakšna je dopustna meja, mi ni vedel povedati prave vrednost, odvisno kako so to gledali na pediatriji. Skratka stroga dieta brez jajc, KM, rib in arašidov. Včasih poskusim tudi kakšno nedovoljeno stvar (ga še dojim), pa ni kakšne posebne reakcije, včasih je kje kakšna pikica. Mi imamo kontr. šele čez pol leta.
Če ima dokazano alerg. na KM dobi Pregomin na recept.
Lp
Kot so že rekle predhodnice – izogibanje mleku, jajcem. Pokliči na PK dietičarko go. Andrejo Širca Čampa, naj ti pošlje seznam dovoljene hrane, ker to pomeni izogib kupljenemu kruhu, pecivu, vsej hrani, ki vsebuje dodatke (E-je, barvila…), medu, klobasam, salamam, paštetam, medu. Najbolje bo, da sama doma kuhaš in pečeš hrano.
Je pa res, kar pravi Tincci: pod 0,35 vrednostjo naj ne bi bila alergija, ni pa nujno, da testi alergijo sploh pokažejo – sama vidiš, ko izloćiš iz prehrane živila.
Mame pravijo, da prosi za mleko na recept. Moja ima Allernovo. Dr. TAnč s pediatrije pravi, da je boljšega okusa kot Pregomin. To je res, pa še hidrolizat kravjega mleka je.
lp in ne obupaj, ko boš dobila seznam. Še vedno boš lahko jedla veliko oz. misli si, da smo druge še na slabšem, ko jemo samo nekaj živil že leto in več.
se strinjam alernova je boljšega okusa, sicer se je okus pregomina spremenil, na boljše, odkar smo ga mi začeli uporabljat, vendar se z alernovo ne da primerjat, ni smo prešaltali, ker pregomina nikakor ni hotela več piti, po 4 letih, je kar naenkrat čez noč striktno odklanjala, po 2 letih pavze smo začeli z alernovo, ker z sojo ne pokriješ potrebnih mineralov, pa še bolana je bila veliko, sicer imamo težave tudi z alernovo, vendar manjše.