Izvid ščitnice
Spoštovani,
Lepo pozdravljeni. Upam, da niste hudi, ker tukaj postavljam to vprašanje. Samo nekaj me zanima.
Pred enim tednom me je osebna zdravnica poslala na pregled krvi zaradi ščitnice. Že več kot leto dni mi izpadajo lasje, hudo utrujena pa sem že dlje časa. Rečeno mi je bilo, naj za izvide pokličem po telefonu, to sem tudi storila. Sestra mi je povedala, da je s ščitnico vse v redu, naj ne skrbim.
Čez nekaj dni sem imela diabetični pregled (sem sladkorna bolnica na dieti, sladkor je 6.7) kjer so mi preverili tudi ščitnične hormone, kolikor sem razumela. Na izvidu piše takole:
S-TSH 9,19 H
S-fT3 5,53
S-fT4 17,0
Zdravnica v diabetični ambulanti me je vprašala, kdaj sem nazadnje preverila ščitnico in sem povedala da nekaj dni nazaj in je bilo vse v redu. Rekla je, naj ta izvid pokažem svoji osebni zdravnici.
Zanima me, ali se lahko vrednosti v nekaj dneh toliko spremenijo? Res ne razumem nič več. So mi pri osebni zdravnici zamolčali, da je nekaj narobe z izvidi? Kaj naj storim?
Hvala vam za odgovor,
Lepo vas pozdravljam
Lepo pozdravljeni. Hvala za odgovor. Danes sem dobila prvi izvid od osebne zdravnice dne 20.6. Vrednosti S-TSH so bile 3.28, torej normalne. Kaj je krivo za takšen porast vrednosti v nekaj dnevih tudi zdravnica ne ve. Bila sem tešč, edino ura odvzema krvi se je razlikovala. Prvič je bila 11.20, drugič pri diabetičnem odvzemu pa 8.08 minut. Bi lahko to toliko vplivalo na vrednosti S-TSH? Sedaj sem dobila napotnico za pregled ščitnice.
Najlepše se zahvaljujem za vašo pomoč.
Lep pozdrav