Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Izvid po artroskopiji in okrevanje

Izvid po artroskopiji in okrevanje

Spoštovani,

teden dni nazaj sem imel artroskopijo z naslednjim izvidom:

Pri artroskopski reviziji smo našlo napredovalo femoro-patelarno artrozo. Odstranili smo sprednji osteofitn na spodnjem delu pogačice. Na sprednjem polu golenice, medialno, je bil velik osteofit, ki se je naslanjal na stegnenico, ki smo ga odstranili. Lateralni komparment je bil popolnoma artrotičen, brez hrustanca, meniskus popolnoma pohojen.

Vas lahko prosim za mnenje glede nadaljnega poteka zdravljenja sklepa, zdravnik, me je poslal naprej k ortopedu zaradi mnenje glede delne proteze kolena – je mogoča kakšna druga rešitev? Prav tako me zanima kako in kako dolgo naj bo potekalo moje okrevanje po tem posegu ker so bili z podatki žal precej skopi.

Najlepša hvala

Spoštovani!
Glede na izvid verjetno ne bo druge rešitve kot proteza. Še prej bi svetoval serijo blokad v koleno (nekje do tri) in se počaka, če bo kaj boljše. Lahko poskusite tudi z injekcijo hialuronske kisline. Rehabilitacija po artroskopiji bo zaradi hude obrabe podaljšana, lahko nekaj mesecev, lahko pa da stanje ne bo nič boljše, možno je tudi, da bo slabše. Lahko pridete tudi k meni na pregled in blokado.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close